top of page

Oznanila od 3. do 10. septembra 2023


Oznanila_22. NEDELJA MED LETOM (3. 9. 2023)
.pdf
Download PDF • 737KB

DNEVI ČEŠČENJA NAJSVETEJŠEGA PO ŽUPNIJAH - V ponedeljek in torek (4. in 5. 9.) sta dneva češčenja Sv. Rešnjega Telesa pri Sv. Martinu, v četrtek (7. 9.) pri Sv. Mariji in v petek (8. 9.) pri Bl. A. M. Slomšku. V teh dneh bo v omenjenih cerkvah Najsvetejše izpostavljeno za češčenje in skupno molitveno uro eno uro pred sv. mašo. Pri Sv. Martinu bo v ponedeljek in torek cerkev odprta zjutraj med 7. in 9. uro ter 16. in 18. uro za osebno molitev. Lepo vabljeni, da se udeležite molitvenih ur in tako skupaj prosimo blagoslova za naše družine, župnije, kraj in narod ter za druge namene. Pridite, molimo!


ŠKOFIJSKI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE - V soboto, 9. septembra, bo v Petrovčah škofijski molitveni dan za duhovne poklice; ob 9. uri bo molitvena ura, ob 10. uri pa sv. maša. Vabljeni!


ROMANJE NA URŠLJO GORO - V soboto, 9. septembra, bo romanje na Uršljo goro, kjer bo ob 11. uri sv. maša. Pri izbiri poti upoštevajte, da je pred Križanom cesta zaprta zaradi plazu. Možna izbira je hoja od Ciganije oz. z avtomobilom čez Razbor. Lepo vabljeni župljani vseh velenjskih župnij in župnij v soupravi!


VEROUK - Veroučni urniki so objavljeni na spletni strani zupnija-velenje.si. Vpis v 1. razred bo za Velenje v ponedeljek, 11. septembra, ob 17. uri v župnišču; v Šentilju v petek, 8. septembra, ob 17. uri v župnišču, v Šentjanžu v petek, 8. septembra, ob 16. uri v župnišču; na Gornji Ponikvi v petek, 8. septembra, ob 18.30 (po večerni maši). Veroučence ostalih razredov pred prvo uro verouka vpišite preko e-prijavnice na spletni strani. Pričetek verouka bo s ponedeljkom, 11. septembra.


ŠENTILJ - Srečanje abrahamovcev - V nedeljo, 10. 9., bo organizirano srečanje šentiljskih abrahamovcev, ki so bili bodisi rojeni v Šentilju ali trenutno prebivajo v Šentilju. Vabila na srečanje so že bila poslana. V primeru, da ste rojeni leta 1973, pa vabila še niste prejeli, se lahko glede prijave obrnete na Tonija Turineka (031 874 616).


TEDEN MLADIH IN NEDELJA MLADIH - Letošnji teden mladih bo potekal od 10. do 16. septembra 2023. Začel se bo z nedeljo mladih, 10. septembra, in zaključil s Stično mladih, ki bo 16. septembra. Namen nedelje in tedna mladih je: mladim dati spodbudo za krščansko življenje na začetku šolskega in akademskega leta; ovrednotiti vlogo mladih v župniji; molitev župnije za mlade; ponuditi mladim voditeljem vsebinsko spodbudo za delo z mladimi.


SREČANJE MLADIH V STIČNI - V soboto, 16. septembra, bo v Stični vseslovensko srečanje mladih z naslovom Kdo praviš, da sem? Več o letošnjem programu in dogajanju v Stični najdete na spletni strani sticna.net. Mladi iz vseh župnij lepo vabljeni, da se udeležite Stične. Za prevoz z avtobusom se prijavite do torka, 12. 9., preko spletne prijavnice na spletni strani zupnija-velenje.si. Vabljeni!

VELENJE - SV. MARIJA - Darove za obnovljeni oporni zid lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija Velenje - sv. Marija, SI56 0240 0026 2072 722 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


VELENJE - SV. MARTIN - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.

448 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page