top of page

Animatorji

Skupina mladih, zagnanih, veselih kristjanov, ki želimo svojo vero deliti z otroki (občasno pa tudi z malo manj mladimi) skozi igro, molitev, učenje, življenje. Vsako leto poleg ostalih dogodkov pripravimo poletni oratorij za otroke, kjer s pomočjo določene teme na zanimiv, igriv in zabaven način odkrivajo in razvijajo odnos do Boga, sočloveka in samega sebe.

Cilj skupine

Skupino sestavljamo mladi (birmanci, srednješolci in študentje), ki novico o božji ljubezni radi delimo z drugimi. Naš vsakoletni veliki projekt je poletni oratorij za otroke, ki že več kot 10 let poteka v zadnjem tednu junija. Seveda pa animatorji delujemo tudi skozi vse leto; malo manj opazno s sodelovanjem na slavilnih večerih, birmanskih vikendih, oratorijskih dnevih, pripravi križevega pota v postnem času in raznih drugih dogodkih, bolj pogosto pa se začnemo zbirati konec januarja. Skozi srečanja se poleg priprav na oratorij posvečamo tudi naši osebni veri, odnosu do samega sebe, sočloveka in Boga. Skupaj v veri rastemo in se podpiramo. Saj daš lahko le to, kar imaš. A na koncu tudi spoznaš, da več kot daš, več imaš. Na kratko: splača se biti animator. 😊 

Vabilo

Če si birmanec, dijak ali študent in hočeš v svoji veri rasti – pridobiti kakšen cm, predvsem pa se naučiti upati se potopiti v globino ter skrivnosti globine deliti z drugimi, tudi z otroki na oratoriju, pri tem pa se veliko smejati in splesti prijateljstva, ki ne minejo kar tako, vabljen/-a, da se nam pridružiš. 

Termin srečanj

Srečanja za poletni oratorij so dvakrat mesečno od januarja naprej. Za ostale dogodke čez leto se za srečanja sproti dogovarjamo. 

Duhovni voditelji: Janko Rezar

Kontakt
Skupina sprejema nove člane.

"Zame pomeni "biti animator" enako kot "biti božji služabnik". To je ena izmed največjih stvari, ki jih lahko narediš za Boga, širiš njegovo besedo med ljudi. Ta dar mi je dal On sam, podal pa mi je tudi možnost, da se ob tem zabavam in širim nasmeške, veselje, radost, mir in vero med druge. "

Maks

Biti animatorka mi predstavlja izziv in odgovornost. Zdi se mi zares dragoceno, da lahko darujem svoj čas, talente in ideje na razpolago za druge. Prav tako mi je v veselje, da lahko širim Božjo ljubezen, ki jo vsakodnevno prejemam, med ljudi, ki jo potrebujejo.

Tina

"Biti animator zame pomeni biti mali misijonar – preprosto zato, ker skozi veliko izkušenj, druženje z otroki, s pesmijo in plesom oznanjamo Jezusa in se veselimo življenja. Biti animator je velik dar, je pomembno poslanstvo, je tudi odgovornost. Je nora izkušnja in privilegij, za katerega sem zelo hvaležna."

Lara

Ker sem animator, se trudim služiti bližnjemu. Trudim se podarjati svoj čas in samega sebe za druge, zato sem vsak dan bolj srečen, ker sem lahko kot animator konec dneva bližje Bogu.

Urh

Zame pomeni biti otročji in otroški v odgovornih čevljih poletnega prostovoljstva

Miha

Biti animatorka je zame vsakoletni izziv s posebno vrednostjo. Je tudi svojevrstno poslanstvo in poklicanost, ki me kliče oznanjat lepoto vere, ki jo doživljam sama, tem, ki se o njej še učijo. To rada počnem, da tudi oni (predvsem otroci in mladi, ki sem jim animatorka) vero lažje zaživijo in pri tem čutim, da tudi sama rastem v njej.

Zala

bottom of page