top of page
Reading Bible

Biblična skupina

Sveto pismo je Pismo Boga Očeta. V skupini se učimo kako naj to božje sporočilo beremo, da nas bodo njegove besede spremljale skozi vsa življenjska obdobja. 

Cilj skupine

Sveto pismo je obširno in zajema skoraj 3000 let človeške zgodovine na Bližnjem Vzhodu. To ni samo zgodovinska knjiga, je tudi pesniška in preroška.  Novo zavezo so pisali apostoli in učenci. Opisali so nam Gospodovo življenje, smrt, vstajenje ter cerkveni nauk. Da bi razumeli besedilo, si pomagamo s kakšno zgodovinsko knjigo, filmom, teološko razlago  in številnimi komentarji, ki so nam na voljo. Sveti Duh vsakemu posebej pomaga razumeti besedilo in potem se čudimo koliko različnih odzivov se sproži ob enem samem odlomku ali vrstici. Nikoli ne bomo razumeli celotnega Svetega pisma, smo pa enakega mnenja kot slavni pridigar, ki je nekoč dejal: “V Svetem pismu me ne vznemirja tisto, česar ne razumem, ampak to, kar razumem.” 

Vabilo

Biblična skupina je vedno odprta za nove člane. Ni pomembna starost, lokacija, izobrazba, poklic … pogoj je le želja po poglobljenem branju Svetega pisma. 


Te zanima koliko zavez je Bog že sklenil z ljudmi ali kakšna so prerokovanja o Kristusovem prvem in drugem prihodu ali kdo je pisal Sveto pismo? Si želiš odgovor na določeno življenjsko situacijo? “Vprašaj Sveto pismo” in se nam pridruži! 

Termin srečanj

Skupina se srečuje v župnišču (Velenje - sv. Martin) vsak drugi in četrti ponedeljek v mesecu, ob 19:45.

Dudovni vodja: Janez Turinek, vikar

Kontakt
Skupina sprejema nove člane.

Cvetka Žlof

051 382 836

cvetka01@gmail.com

Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
bottom of page