top of page

Mešani pevski zbor - Sv. Martin

Že desetletja velja, da smo Martinčki pevke in pevci odraslega mešanega pevskega zbora velenjske župnije, ki svoje poslanstvo uresničujemo pod plaščem sv. Martina.
 

Cilj skupine

Zbor je župnija v malem. Mladi, malo manj mladi in še skoraj mladi prepevamo v njem. V zboru smo

pevci, ki jim je glasba poklic, drugim je užitek in veselje, za vse pa velja, da nas petje pri bogoslužju duhovno bogati.

Naše zborovske korenine so zelo globoke in široko razvejane. Ljubezen do petja med Martinčki«,

prehaja iz roda v rod. V eno združujemo glasove očetje in sinovi, matere in hčere, možje in žene, tete in strici, nečakinje in nečaki, dijaki in študentje, delavci, izobraženci, upokojenci …


S petjem pri bogoslužjih se trudimo ustvariti tisto duhovno ozračje, ki je pristno krščansko, torej veselo, odrešujoče, osrečujoče, sončno in polno nepremagljivega upanja z zanesljivo življenjsko naravnanostjo. S svojim petjem lepšamo in bogatimo nedeljska bogoslužja ter še dodatno ozaljšamo praznična razpoloženja v župniji. Zapojemo pa tudi na porokah, jubilejih in življenjskih slovesih. Poleg rednih tedenskih pevskih vaj se radi udeležujemo intenzivnih pevskih vaj, ki jih namenimo učenju novega glasbenega repertoarja domačih in tujih avtorjev ter sproščenemu druženju.

Vabilo

Martinčki v svoje vrste vabimo nove pevce skozi vse leto. Vsakega novega člana z aplavzom sprejmemo v našo skupnost.

Termin srečanj

Pevske vaje vsak teden ob petkih ob 19:45.

Pri nedeljskih sv. mašah pojemo ob 7:30.

Kontakt
Skupina sprejema nove člane.

Vanja Govek:
vanja.govek@gmail.com
041 793 591

bottom of page