top of page

2.9.2023 Slavilni večer - "Daj nam danes naš vsakdanji kruh"

V soboto 2.9.2023 smo imeli v cerkvi sv. Martina slavilni večer, ki so ga pripravili mladi z naslovom: "Daj nam danes naš vsakdanji kruh".

Ob pesmi, skrbno izbranem besedilu, v tišini, s pomočjo vprašanj in spodbudami smo imeli ta večer priložnost, da smo skupaj kot župnijsko občestvo stopili pred Gospoda, ga slavili, se mu zahvaljevali, ga prosili in odkrivali Njegovo voljo za dobro naše župnije. Odkrivali in spoznavali smo Njegovo prisotnost v preprostem kruhu - sv. hostiji. Ves večer, smo imeli priložnost za prejem zakramenta sv. spovedi.

Po končanem slavljenju, duhovno okrepljeni nas je pri izhodu čakalo presenečenje. Iz rok g. župnika Janka smo lomili preprost domači kruh, ki so ga pripravile skrbne roke babice Jožice. Tudi na ta način smo začutili, da poleg telesne hrane, ki nas krepi za vsakdanje delo, resnično potrebujemo tudi duhovno hrano, ki jo lahko prejmemo pri molitvi, prejemanjem zakramentov, branjem božje besede in v druženju župnijskega občestva.

Hvaležni vsem, ki so pripravili slavilni večer smo s odpravili na svoje domove.

V ponedeljek 4.9. in v torek 5.9. vas toplo vabimo ob k češčenju in k skupni molitvi eno uro pred mašo (ob 18:00).

Pri sv. Martinu bo v ponedeljek (4.9.) in torek (5.9.) cerkev odprta od 7. do 9. uro ter 16. in 18. uro za osebno molitev.

Lepo vabljeni, da se udeležite molitvenih ur in tako skupaj prosimo blagoslova za naše družine, župnije, kraj in narod ter za druge namene. Pridite, molimo!


"Boga lahko najdemo v vseh tabernakljih sveta, kjer je navzoč s svojim telesom, dušo in božanstvom! Če dobro premislimo, smo celo na boljšem od tistih, ki so živeli v Jezusovem času pred dva tisoč leti. Bog je namreč ves čas resnično in bistveno navzoč med nami. Samo v najbližjo cerkev nam je treba iti. "Jeruzalem" je v vsaki cerkvi! Zakaj torej obupujemo? Bog je vedno z nami in nas nikoli ne zapusti. Toda kako naj ljudje te resnice dojamejo? Mnogi so pripravljeni čakati v neskončnih vrstah, da bi prišli na koncert ali nogometno tekmo. Ne vidim pa nobenih vrst v cerkvah, kjer je navzoč evharistični Jezus. Nad tem bi se morali zamisliti...Očitno ljudje tega še niso dojeli! Jezus je med nami navzoč telesno, tako kot je bil v času svojega zemeljskega življenja navzoč med prijatelji. Če bi se nad tem resno zamislili, ga ne bi pustili samevati v tabernaklju, kjer nas ljubeznivo čaka, da bi nam pomagal na našem zemeljskem potovanju.

(Carlo Acutis)



99 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page