top of page

Zakrament prve svete spovedi v Šentilju


V soboto, 23. marca, smo imeli praznovanje zakramenta prve spovedi tudi v Šentilju. Šentiljskim kandidatom za prvo spoved so se pridružili še gostje iz sosednjih župnij.

Zbrali smo se v cerkvi, kjer smo z letošnjimi prvoobhajanci najprej razmišljali, da imajo pri spovedi priložnost Jezusu predati »težke nahrbtnike« slabih dejanj in po zakramentu svete spovedi prejeti novo moč in spodbudo za opravljanje dobrih del.

Župnik g. Janko je z njimi obnovil priliko o izgubljenem sinu in jim povedal, da jih Bog kot dobri oče vedno čaka, da se vrnejo v njegov objem – tako pri prvi spovedi kot tudi pozneje v življenju. Ni tako pomembno, ali se bodo kot odrasli spomnili spovednega obrazca, pomembnejša je pripravljenost, da se želijo vrniti h Gospodu. Priložnost za spoved so imeli tudi starši.

Otroci so po končani spovedi v veroučni učilnici z g. Vladom in animatorko Leono izdelovali velikonočne okraske iz slanega testa, na pomoč pa sta jim priskočili birmanki Neja in Pia.

Na koncu smo se zbrali zunaj ob ognju in zažgali listke z grehi, ki so jih otroci po spovedi odložili v košarico. V prijetnem vzdušju smo ob čaju in kolačkih ter kavi za starše zaključili prijetno dopoldansko druženje.

Zakrament prve svete spovedi bo vsem zagotovo ostal v lepem spominu. V želji, da ne bi pozabili na Boga in bi se ga čim večkrat spomnili v molitvi, z dobrimi deli ali pa če bi mu želeli predati bremena, ki nas težijo, naj vse spremljajo svetopisemske besede:

»Bog je namreč svet tako ljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje.« (Jn 3,16)



Mateja Kvartič Dolinšek

172 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page