top of page

V postni čas z družinsko katehezo


Na 1. postno nedeljo, 18. februarja, se je 25 družin iz naših župnij udeležilo nedeljskega družinskega srečanja ob začetku postnega časa. Po skupnem uvodu so udeleženci v različnih starostnih skupinah spoznavali puščavo ob svetopisemski zgodbi o Mojzesu, ki je mimo mnogih nevarnosti preko puščave vodil izraelsko ljudstvo v obljubljeno deželo.

Pri sveti maši smo poslušali evangelij o Jezusovem postu v puščavi pred začetkom njegovega poslanstva. In ob tem razmišljali o naši štiridesetdnevni puščavi - o postnem času, ki smo ga začeli na pepelnično sredo.

Po sveti maši in okrepčilu so se družine podale na pot iskanja puščavskih oaz, kjer so si z znanjem in sodelovanjem pridobile cvetove. Ob koncu srečanja je vsaka družina prejela svojo "puščavo" - posodico s peskom - in zvitek s spodbudami za vsak postni teden. Ter s povabilom, naj ob opravljeni nalogi vsakokrat v svojo "puščavo" dodajo en prisluženi cvet. Tako bo ob koncu postnega časa puščava ozelenela, sodelujoči pri spodbudah pa bodo imeli za seboj lepo prehojeno pot dejavno preživetega postnega časa.



Pripravljalcem in sodelujočim je srečanje obogatilo praznovanje nedelje in je bilo med družinami lepo sprejeto kot spodbuda ob vstopu v postni čas. Ena od družin je v odmevu na srečanje zapisala:

"Zelo lepo pripravljen program. Prilagojeno za posamezne starostne skupine. Všeč nam je bilo, da smo se skupaj udeležili svete maše in da smo tudi po maši nadaljevali aktivnosti skupaj z otroki. Tudi zbiranje rožic in naloga za doma je zelo domiselna in uporabna. Same pohvale. Še pridemo."


177 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page