top of page

Srečanje zakoncev jubilantov na Gornji Ponikvi



Pet let je naokoli in tudi letos se nas je zbralo lepo število zakonskih jubilantov. Pa malo pobrskajmo po spominu. Pred dvajsetimi leti sta se opogumila dva predana zakonska para, Sonja in Marjan Jelen ter Milan in Milena Banovšek. Z veliko požrtvovalnostjo so pripravili prvo srečanje. Po sveti maši se je takrat praznovanje nadaljevalo s skupnim kosilom v gostišču Volk v Vrhih in z druženjem do večernih ur. Prvo srečanje je bilo tako prijetno, da smo se zatem nekaj časa srečevali kar vsako leto na popoldanskih piknikih. Drugo slovesno praznovanje z obhajanjem mašne daritve je bilo leta 2008, potem 2013 in zadnje leta 2018. Da smo se v tem času redno srečevali, se želimo zahvaliti Sonji in Marjanu, ki ju danes zaradi neodložljivih obveznosti ni tukaj, ter Milanu in Mileni. Iskrena hvala iz srca. Bog poplačaj za vso skrb in odlično organizacijo.


Da današnja sveta maša poteka tako slovesno, bi se radi zahvalili našemu župniku g. Janku Rezarju za opravljeno mašno daritev, g. diakonu Andreju in našim ministrantom. Še posebej hvala mladim pevkam na koru pod vodstvom prizadevne ge. Karmen Zidar Kos.


Danes je res dan veselja. Vsi, ki letos praznujemo okroglo obletnico poroke, občutimo veliko hvaležnost – za življenje, ki nam ga je po naših ljubih starših podaril dobri Bog; hvaležni smo za naše otroke, ki so nam bili podarjeni; za zdravje; za lepo Ponkovško planoto, kjer smo si ustvarili domove. Še posebej pa smo hvaležni drug za drugega - za sozakonce, da v lepih in težjih trenutkih življenja vztrajamo skupaj.

Ameriška pisateljica Pearl Buck je zapisala globoko misel: »Žena je korenina in mož je drevo. Drevo pa zraste le toliko, kot so močne njegove korenine!«

Vsem nam želim, da bi zmogli negovati svoje zakonsko drevo v ljubezni in spoštovanju vse do trenutka, za katerega ve le ljubi Bog …

Elizabeta Kos, 15. 10. 2023

828 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page