top of page
Writer's pictureŽupnija Velenje

Srečanje sodelavcev in piknik zahvale na Gornji Ponikvi


Na drugo junijsko nedeljo (9. 6.) smo se člani naše širše župnijske skupnosti srečali na pikniku zahvale. Piknika in druženja se nas je udeležilo 40 dobrovoljcev: naši duhovniki Janko, Janez, Roman, člani župnijskega in gospodarskega sveta, člani Karitas, bralci, pevci, krasilci in čistilci naše cerkve ter okolice, ministrantje, mladina in preostali krajani Ponikve.

Srečanje smo začeli s pogovorom o življenju naše župnije. Vsak izmed prisotnih je bil povabljen k delitvi svojih misli, pogledov in vprašanj o stanju v naši župniji ter k izpostaviti tega, za kar je hvaležen, vesel, kot tudi tega, kaj pogreša znotraj naše skupnosti.

Prav zanimivo je bilo prisluhniti vsem mislim in komentarjem tako starejše kot mlajše generacije. Ozrli smo se tudi na delo preteklih dveh let, ko je našo župnijo prevzelo v upravljanje novo vodstvo.

Sprejeti dejstvo, da je vedno manj duhovnikov, da je povprečna starost duhovnikov v celjski škofiji 65 let in da tudi v naši župniji prihaja do sprememb, je za marsikoga težko. Tudi za duhovnike - naše dušne pastirje, ki iz tedna v teden krožijo po vseh naših župnijah in ob duhovni oskrbi skrbijo še za potrebno logistiko ter še marsikaj. Tudi župljani smo tisti, ki imamo priložnost z molitvijo, posluhom, potrpežljivostjo in prijazno besedo narediti veliko. Še več pa z majhnimi deli in s časom, ki ga lahko delimo tudi za življenje v župnijski skupnosti, naj bo to s petjem, branjem, ministriranjem, urejanjem okolice, skrbjo za infrastrukturo ...

Po pogovoru smo druženje nadaljevali ob bogati mizi sladkih in slanih dobrot, dobrot z žara, odlični kapljici vina in kozarcu piva. Vse to so spremljale zanimive in vesele debate do poznega večera.

Iskrena hvala pobudnikom srečanja in piknika. Iz srca hvala Moniki in Igorju Verdev za odlično kulinarično izvedbo dogodka in preostali ekipi, ki je pomagala organizirati ter izpeljati dogodek. Tovrstni dogodek je bil letos izveden prvič in sprejet z veliko veselja ter željo po ponovitvi prihodnje leto.

Prihodnje leto je jubilejno leto naše župnije, saj bo praznovala 100. obletnico postavitve nove cerkve.

Z začetkom novega pastoralnega leta (jesen 2024) bomo pričeli z raznolikimi dogodki (koncerti, pogovorni večeri, mini romanja, zahvalna sveta maša …) in z njimi obeležili jubilejno leto. Vabljeni, da skupaj z nami, sv. Pankracijem in sv. Lovrencem s predlogi in pobudami načrtujete in praznujete jubilejno leto.

Karmen Kos Zidar

381 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page