top of page

Slovesnost prvega svetega obhajila v Velenju


Na dan, ko goduje sv. Pankracij, prvi izmed "ledenih mož" in tudi zavetnik prvoobhajancev, 12. maja, smo kot ponosni starši pospremili naše otroke k prvemu svetemu obhajilu.

Že zjutraj so sončni žarki nakazali, da bo to res lep dan, pa ne samo, ker bodo vsi otroci, starši, stari starši, botri, prijatelji in drugi pražnje oblečeni, ampak ker bodo ta majhna bitja prvič sprejela vase Jezusa.

Pri sv. krstu so postali Božji otroci in bili sprejeti med nas, kristjane. Od prvega dne pri verouku pa so se pripravljali na sprejem Njega. Pridno so se učili molitvice, spoznavali potek svetih obredov in odpirali svoja srca.

Velik korak k sprejemu so naredili že kakšen mesec pred slavnostnim dnem, ko so prvič "oprali svojo dušo in srce" in jim je Jezus odpustil grehe pri zakramentu sv. spovedi.

Ko so v nedeljo v procesiji pred g. župnikom vstopili v cerkev, nam je vsem vztrepetalo srce, iz njihovih majhnih oči pa je žarelo veselje, radost, upanje.

Z veselo pesmijo so radostni otroški glasovi pospremili spreminjanje kruha in vina v Jezusa in pripravili prostor za Njega, živega Boga ter s tem naredili sv. mašo še bolj praznično.

Za spomin in opomin, da niso sami, smo jim starši zapeli pesem, otroci pa niso pozabili tudi na g. župnika Janka in katehistinjo Cvetko in so jima z drobno pozornostjo in pesmijo izrazili zahvalo za ves trud in vse prejeto.

Dan smo zaključili vsak v družbi svojih najbližjih, z Jezusom v srcu.

Maja Salmič

1,716 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page