top of page

Sklenili sklop Alfa srečanj v Velenju


Na predzadnjo sredo v marcu smo gostje in pripravljavci prišli na cilj Alfa srečanj, ki smo jih začeli v začetku leta 2024. Tako smo uspešno prehodili pot enajstih tedenskih srečanj in enega dne, ki smo ga preživeli skupaj.

Gostoljubje, prepevanje, družabnost in duhovne vsebine, ki smo jih spoznavali v petih skupinah - vse to je iz tedna v teden vedno bolj povezovalo skupino dvajsetih pripravljavcev in petdesetih gostov srečanj.

In ko smo prišli do konca, smo spoznali, da je udeležba na Alfa srečanjih za mnoge izmed nas šele začetek novega, drugačnega življenja osebne vere, ki ni več samo osebna, ampak tudi občestvena, skupna.

Iskrena hvala vsem, ki ste nas spremljali in podpirali na vse mogoče načine (hrana, priboljški, molitev, materiali za okrasitev ...). Iskrena hvala ekipi za pogum in pripravljenost ter zagon.

Težko je ubesediti bogastvo dveh mesecev in pol, preživetih skupaj, zato delimo nekaj utrinkov v besedi in sliki, ki naj bodo v pomoč vsem oklevajočim pri odločitvi za prijavo na naslednja Alfa srečanja, ko bodo spet v načrtu.


Nova izkušnja, ki me je "sezula"... noro.


Komaj sem čakala naslednjo sredo, da se zopet srečamo, podružimo, delimo svoje mnenje o pogledanem, kaj skupaj zapojemo, se duševno nahranimo in kaj dobrega popijemo in pojemo. Zame so bila Alfa srečanja hrana do naslednjega tedna.


Lepa in globoka izkušnja sprejetosti, povezanosti s soudeleženci in s strani Boga je poglobila moj notranji mir, vero in zaupanje v Boga kot tudi zaupanje vase, v svoje vrednote. Že kar nekaj časa sem si zelo želela in hrepenela skupini v naši župniji, v kateri bi lahko še bolj duhovno in osebnostno rastla, krepila svojo vero in zaupanje v Boga. In sanje so se mi uresničile. Zelo mi je bil všeč odprt in spoštljiv pogovor s sočlani skupine, v katerem sem spoznavala izkušnje in mnenja drugih, sama podelila svoja doživetja in na ta način poglabljala in širila svoja spoznanja tako o veri, o odnosu do Boga, kot tudi o vsakdanjem življenju, kar je zame neprecenljive vrednosti.

Glede na to, da nisem vedela kaj pričakovati, sem bila pozitivno presenečena. Navdihujoče je bilo.


Iz srečanja v srečanje mi je bilo lepše, bolj domače. V skupini smo se vedno bolj spoznavali, filmi so bili enkratni, pogostitve in okrasitve čudovite, prav tako petje.


Proti pričakovanjem sem bila zelo pozitivno presenečena in nagovorjena. Podkrepljujem z ugotovitvijo, da bodo prihodnje ekipe težko presegle vse "podrobnosti" alfa srečanj 2024.


Še enkrat se iskreno zahvaljujem vsem, ki ste kakor koli sodelovali pri pripravi srečanj za vaš vložen trud in čas, za vaše gostoljubje ter za to čudovito izkušnjo, ki je ena izmed najlepših v mojem življenju!


Hvala! Resnično vsem! Vsak korak je bil dodelan in vse je imelo svoj smisel. Vsaj jaz sem čutila, da ste vse pripravljali z veliko ljubeznijo.


1,321 views0 comments
bottom of page