top of page

Prvo sv. obhajilo v ŠentiljuV cerkvi sv. Tilna v Šentilju pri Velenju je v nedeljo, 19. maja 2024, 12 prvoobhajancev prvič prejelo Jezusa v svetem obhajilu.

Otroci so se na ta pomemben dogodek že dolgo pripravljali, najbolj pa v zadnjem letu pod budnim očesom skrbne katehistinje, ge. Mateje Kvartič Dolinšek.

V mesecu marcu so prvič pristopili k sveti spovedi, v maju pridno obiskovali šmarnice, v zadnjem tednu pred obhajilom so se ponovno udeležili svete spovedi in pekli hostije. Tudi starši smo sodelovali pri pripravah in spodbujali otroke.

Na binkoštno nedeljo smo s ponosom sledili g. župniku, Janku Rezarju, in našim otrokom v procesiji. Bil je res poseben dan za vsakega od nas, poln prijetnih in toplih čustev. Verjamem, da se je vsakemu ogrelo srce, ko je videl otroke v snežno belih haljah, ki so potrpežljivo čakali v klopcah, da izpolnijo vsak svojo nalogo – naj bo to zahvala, prošnja, darovanje ali petje. Ostali smo cerkev napolnili do zadnjega kotička in kot zbor sodelovali pri celotni maši.

Še enkrat bi se radi zahvalili župniku in katehistinji za potrpljenje, vztrajnost in voljo. Skupaj nam je uspelo ustvariti poseben spomin, ki smo ga nadaljevali s praznovanjem.

 Nina Vavkan

1,056 views0 comments

Comments


bottom of page