top of page

Oznanila od 9. do 16. oktobra 2022


Oznanila_28. NEDELJA MED LETOM (9. 10. 2022)
.pdf
Download PDF • 550KB

SPREMENJEN RAZPORED MAŠ - Od ponedeljka velja spremenjen razpored maš po župnijah v Velenju in okolici. Razpored je prilagojen možnostim in potrebam na terenu, zlasti pri nedeljskem urniku. Še vedno ostaja zadostno število maš in dovolj prostora v vseh cerkvah. Če termina, ki ste ga bila navajeni, v vaši cerkvi ni več na voljo, lahko obiščete mašo ob tem terminu v kateri od bližnjih cerkva. Sprejmite že nekaj časa pričakovano in načrtovano spremembo z razumevanjem, možnost obiska sv. maše pa kot velik Božji dar človeku.


ŽELIŠ POSTATI SKAVT? - Vsi otroci in mladi od 8. leta starosti dalje, ki želite postati skavti, ste vabljeni na 1. skavtsko srečanje, ki bo v nedeljo, 9. oktobra, ob 15. uri pri križu na travniku ob Šaleški cesti. Bodite pripravljeni!


BIBLIČNA SKUPINA - Vabljeni na prvo srečanje, ki bo ponedeljek, 10. 10., ob 19.45 v župnišču.


VOLITVE ČLANOV V MEDŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET - V nedeljo, 16. oktobra, bodo volitve članov župnijskih pastoralnih svetov za obdobje naslednjih petih let. Za naše pastoralno področje (Velenje z okolico) bomo izbirali predstavnike za medžupnijski pastoralni svet. Vsako od obstoječih šest župnij bosta v svetu zastopala po dva predstavnika. Razmislite in se v molitvi posvetujte s Svetim Duhom, katere kandidate z vašega področja bi predlagali za omenjeno nalogo. Predloge boste na volilno nedeljo zapisali na lističe, ki jih boste dobili pri maši.


DIAKONSKO POSVEČENJE - V nedeljo, 16. 10., bo v župnijski cerkvi sv. Jerneja v Vojniku diakonsko posvečenje. Za službo stalnega diakona bodo po rokah škofa Maksimilijana posvečeni Karel Brezovšek iz Župnije Vojnik, Roman Kavšak iz Župnije Šoštanj in Jože Prislan iz Župnije Mozirje. V diakona v pripravi na službo mašnika pa bo posvečen fr. Drago Ferencek iz Ljubljane, bogoslovec iz reda dominikancev. Podprimo kandidate na poti služenja z molitvijo.


MOŠKI ZAJTRK - Možje in fantje vabljeni v soboto, 22. 10., ob 9. uri v župnišče k Sv. Martinu na moški zajtrk s p. Brankom Cestnikom, ki nam bo spregovoril o vračanju surovosti v našo družbo in kaj nam je storiti. Prijavnico najdete na župnijski spletni strani (oznanila/koledar).


SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV - V soboto, 29. oktobra, bo pri večerni maši pri Sv. Martinu srečanje zakoncev jubilantov. Lepo vabljeni zakonci iz vseh velenjskih župnij, vsi, ki ste letos praznovali okroglo ali pol-okroglo obletnico (5, 10, 15, 20 let …) zakonskega življenja, da se s skupno sv. mašo Bogu zahvalite za ta dar. Pari se prej prijavite v zakristiji.


NAMESTO SVEČ NA GROBOVE - Vabljeni, da ob spominu na rajne prižgete kakšno svečko manj in raje darujete za mašne namene, za ljudi v stiski ali v kak drug dober namen. Letos bo v velenjskih župnijah pobuda, da namesto sveč na grobove darujete za kritje dolga, ki je nastal ob prenovi opornega zidu ob cerkvi Sv. Marije v Starem Velenju (dolg znaša dobrih 33.000 €). Na voljo bodo simbolične zastavice, ki jih boste prejeli ob prostovoljnih prispevkih in jih boste lahko ponesli na grobove vaših rajnih kot znamenje, da ste bili ob spominu na njih dobrodelni.


KATEHUMENAT - Odrasli, ki bi želeli prejeti zakrament krsta, obhajila in birme (npr. kandidati za botrstvo), vabljeni, da se prijavite za pripravo na prejem zakramentov uvajanja v krščanstvo.


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 16. 10., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o treh novih diakonih v celjski škofiji in pogovor z Romanom Kavšakom; pripravila ga bo Tatjana Hudomalj. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).


VELENJE - SV. MARIJA

OBNOVLJENI OPORNI ZID - Prostovoljne darove lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija Velenje - sv. Marija, SI56 0240 0026 2072 722 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


VELENJE - SV. MARTIN

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.

548 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page