top of page

Oznanila od 8. do 15. oktobra 2023 (Šentjanž)


Oznanila_27. NEDELJA MED LETOM (8. 10. 2023)
.pdf
Download PDF • 788KB

BRALCA BOŽJE BESEDE v nedeljo, 15. 10. 2023: Janez Vanovšek in Helena Vodošek.


ČIŠČENJE: Branko Podvratnik.


BIBLIČNA SKUPINA - Srečanja bodo vsak drugi in četrti ponedeljek v mesecu pri Sv. Martinu. Prvo srečanje bo v ponedeljek, 9. 10., po večerni maši (19.45). Vabljeni tudi novi člani.


TEČAJ OSKRBE BOLNIKA NA DOMU - Škofijska Karitas Celje vabi na tečaj oskrbe bolnika (starostnika) v domačem okolju. Srečanja bodo potekala ob torkih v oktobru ob 18. uri v Škofijskem domu Vrbje (Vrbje 82, Žalec). Tečaj je brezplačen in namenjen širšemu krogu ljudi.


SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV - V soboto, 28. oktobra, bo pri večerni maši pri Sv. Martinu srečanje zakoncev jubilantov. Lepo vabljeni zakonci iz vseh velenjskih župnij, vsi, ki ste letos praznovali okroglo ali pol-okroglo obletnico (5, 10, 15, 20 let …) zakonskega življenja, da se s skupno sv. mašo Bogu zahvalimo za ta dar. Pari se prej prijavite v zakristiji.


NAMESTO SVEČ NA GROBOVE - Vabljeni, da ob spominu na rajne prižgete kakšno svečko manj in raje darujete za mašne namene, za ljudi v stiski ali v kak drug dober namen. Letos bo v velenjskih župnijah pobuda, da namesto sveč na grobove darujete za kritje dolga, ki je nastal ob prenovi opornega zidu ob cerkvi Sv. Marije v Starem Velenju (dolg znaša še 15.000 €). Na voljo bodo simbolične zastavice, ki jih boste prejeli ob prostovoljnih prispevkih in jih boste lahko ponesli na grobove vaših rajnih kot znamenje, da ste bili ob spominu na njih dobrodelni.


MOŽNOST ZA OSEBNI POGOVOR IN SVETOVANJE - Vsak prvi in tretji ponedeljek v mesecu (od ponedeljka, 16. 10. dalje) bo od 18. do 20. ure v župnišču v Šaleku (Splitska ulica 13) ga. Tatjana Sodja, zdravnica in psihiatrinja, na voljo za osebni pogovor osebam v stiski ob izgubi bližnjih, kakšni življenjski preizkušnji, duševni stiski ... Na pogovor se lahko prijavite preko e-pošte tatjana.sodja@zupnija-velenje.si. Vabljeni!


KATEHUMENAT - Odrasli, ki bi želeli prejeti zakrament krsta, obhajila in birme (npr. kandidati za botrstvo), vabljeni, da se prijavite za pripravo na prejem zakramentov uvajanja v krščanstvo. Župljani vabljeni, da v duhu svojega misijonskega poklica, ki smo ga vsi prejeli pri svetem krstu, spodbudite v svojem okolju koga, ki bi želel prejeti zakramente in poglobiti življenje v veri.

192 views0 comments

Comments


bottom of page