top of page

Oznanila od 7. do 14. maja 2023


Oznanila_5. VELIKONOČNA NEDELJA (07. 05. 2023)
.pdf
Download PDF • 831KB

VELIKONOČNI POHOD - Danes, v nedeljo popoldne, 7. maja, vabljeni na medžupnijski velikonočni pohod z velikonočnimi premišljevanji »Pot luči« pri križih in kapelah. Začetek bo ob 15. uri v Šaleku na travniku pri križu, pot bo vodila do cerkve v Bevčah in nazaj. Vabljeni!


ŠMARNICE - V naših župnijah so šmarnice:

· v Škalah ob torkih in četrtkih ob 19. uri (brez sv. maše; pričetek v torek, 9. maja)

· v Bevčah vsak večer (razen ob nedeljah) ob 19. uri (brez sv. maše)

· na Gornji Ponikvi vsak večer ob 18. uri (razen ob nedeljah; v petek in soboto pri maši)

· v Plešivcu ob torkih in četrtkih ob 19. uri (brez sv. maše)

· v Šaleku in Starem Velenju je šmarnično branje za odrasle pri rednih mašah med tednom

· v Šentilju, Vinski Gori in pri Martinu je šmarnično branje za otroke pri mašah med tednom

Lepo vabljeni odrasli in otroci - za prvoobhajance so šmarnice predvidene kot bližnja priprava na prejem prvega svetega obhajila. Če bi se še kje (v kraju, vasi, v cerkvi ali pri znamenjih) želeli zbirati k šmarnicam v manjših občestvih, javite in lahko dobite za to potrebna gradiva.


KONCERT STIČNA BENDA - V soboto, 13. 5., bo ob 19. uri v Krstnikovem domu v Vinski Gori koncert Stična benda. Vstop je prost. Koncert je namenjen vsem, še posebej mladim. Tam se bo že prodajal merch (= spominki, prepoznavna znamenja, npr. majice ...) in vstopnice v predprodaji za letošnjo Stično mladih, ki bo potekala v soboto, 16. septembra. Vabljeni!


SREČANJE STARŠEV PRVOOBHAJANCEV - Šentilj: torek, 16. maja, ob 16.30 uri; Šentjanž na Vinski Gori: sobota, 13. maja, ob 8.45 uri; G. Ponikva: petek, 19. maja, ob 17.20. Vabljeni!


POLETNI ORATORIJ 2023 - Otroci vabljeni na poletni oratorij, ki bo letos pri Sv. Martinu potekal od ponedeljka do petka, 26. do 30. junija. Geslo letošnjega oratorija je »Stopi na pot!« in temelji na zgodbi knjižnega junaka Hobita. E-prijavnice na oratorij najdete na spletni strani zupnija-velenje.si. Prijave so možne samo do nedelje, 28. maja (binkošti), oz. do zapolnitve prostih mest, zato zainteresirani pohitite s prijavo!


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 14. maja, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o nedelji turizma, prošnjih dnevih in vnebohodu; pripravila ga bo Irena Friškovec. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).


GORNJA PONIKVA - V nedeljo, 14. 5., lepo vabljeni k praznovanju župnijskega praznika ob godu farnega zavetnika sv. Pankracija, ki goduje 11. maja (tudi takrat bo na Ponikvi sv. maša)!


VELENJE - SV. MARIJA - Darove za obnovljeni oporni zid lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija Velenje - sv. Marija, SI56 0240 0026 2072 722 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


VELENJE - SV. MARTIN - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.

466 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page