top of page

Oznanila od 4. do 11. septembra 2022

Updated: Sep 4, 2022




Oznanila_23. NEDELJA MED LETOM (4. 9. 2022)
.pdf
Download PDF • 710KB

DNEVI ČEŠČENJA NAJSVETEJŠEGA PO ŽUPNIJAH - V ponedeljek (5. 9.) je dan češčenja Sv. Rešnjega Telesa pri Sv. Martinu, v četrtek (8. 9.) v Starem Velenju in v petek (9. 9.) v Šaleku. Najsvetejše bo v češčenje izpostavljeno po razporedu, ki je zapisan na prejšnji strani med mašnimi nameni. Termini za Staro Velenje in Šalek so krajši, ni razporedov čez ves dan, zato res lepo povabljeni, da se udeležite molitvenih ur in tako skupaj prosimo blagoslova za naše družine, župnije, kraj in narod ter za druge namene. Pridite, molimo!


ROMANJE NA URŠLJO GORO - V soboto, 10. septembra, bo romanje na Uršljo goro, kjer bo ob 11. uri sv. maša. Lepo vabljeni župljani vseh velenjskih župnij in župnij v soupravi!


ŠKOFIJSKI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE V PETROVČAH - V soboto, 10. septembra, bo v Petrovčah škofijski molitveni dan za duhovne poklice; ob 9. uri bo molitvena ura, ob 10. uri pa sv. maša, ki jo bo vodil celjski škof Maksimilijan Matjaž. Vabljeni!


SREČANJE MLADIH V STIČNI - V soboto, 17. septembra, bo v Stični vseslovensko srečanje mladih, tokrat pod geslom Izberi vihar (prim. Mt 14,22-33). Mladi iz vseh župnij lepo vabljeni, da se udeležite Stične. Za prevoz z avtobusom se prijavite do torka, 13. 9., preko spletne prijavnice na spletni strani zupnija-velenje.si. Cena (prevoz in organizacija) znaša 20 €. Vabljeni!


DAR ZA SV. MAŠE - Od 1. septembra 2022 dalje znaša dar za mašni namen 23 €.


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 11. septembra, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o Stični mladih 2022; pripravila ga bo Ana Marija Jevšenak. Posnetkom oddaj lahko prisluhnete tudi na spletni strani ter na YouTube in Facebook strani župnije Velenje - sv. Martin. Vabljeni k poslušanju.


Glede dogovarjanja za podeljevanje zakramentov (krst, poroka ...), za pogrebe in upravne ter pastoralne zadeve se iz župnij v soupravi (Ponikva, Šentilj, Šentjanž na Vinski Gori, Velenje - bl. A. M. Slomšek in Velenje - sv. Marija) obrnite na župnijski urad Župnije Velenje - sv. Martin (Šmarška cesta 2, Velenje; tel.: 03/897-56-80, e-pošta: pisarna@zupnija-velenje.si.


RAZPORED VEROUKA za pastoralno leto 2022/23

Veroučne urnike najdete na oglasnih deskah, na skupni spletni strani zupnija-velenje.si in na spletnih straneh sentjanz-vg.com (urnik je še v nastajanju) in zupnija-stilj-velenje.rkc.si. Urniki so okvirni, možne so še kakšne spremembe glede na stanje ob vpisu!

Vpis v 1. razred verouka za vse tri velenjske župnije bo v ponedeljek, 12. septembra, med 15. in 16. uro v župnišču (Šmarška cesta 2). K vpisu starši pripeljite otroka in imejte s seboj podatke o krstu otroka (najdete v Družinski knjižici ali spominski listini, ki ste jo prejeli ob krstu vašega otroka). Če otrok ni krščen v naši župniji, prinesite s seboj krstno potrdilo iz krstne župnije. Ko otroci začnejo obiskovati osnovno šolo, jih vpišite tudi k verouku.

Vpis in srečanje za starše veroučencev od 2. do 9. razreda bo v tednu od 12. do 16. 9. popoldne (razpored najdete na spletni strani zupnija-velenje.si oz. na oglasni deski), pričetek verouka pa s ponedeljkom, 19. septembra. Ob vpisu boste seznanjeni z načinom kateheze v letošnjem letu.

VELENJE - SV. MARTIN

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.

1,194 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page