top of page

Oznanila od 4. do 11. decembra 2022


Oznanila_02. ADVENTNA NEDELJA (04. 12. 2022)
.pdf
Download PDF • 378KB

SKUPINA MARIJINO DELO - V sredo, 7. 12., bo ob 19. uri srečanje skupine Marijino delo v župnišču. Vabljeni tudi novi člani.


DEVETDNEVNICA V ČAST BREZMADEŽNI - V času priprave na praznik Brezmadežne (8. 12.) vabljeni k devetdnevnici v čast Brezmadežni. Obhajamo jo pri večernih mašah pri Sv. Martinu.


ZORNICE (latinsko missa rorate) so zgodnje adventne maše, ki so jih včasih zgodaj zjutraj obhajali predvsem na podeželju. Obhajajo se v temi, še pred zoro, za razsvetljavo se uporabljajo samo sveče. Simbolika teh maš je izjemen izraz adventnega časa. Zornice bomo v adventu obhajali ob sredah (Sv. Martin) in sobotah (Sv. Marija) zjutraj ob 6.30. Lepo vabljeni; s seboj prinesite svečo, s katero si boste med mašo svetili, in voljno srce za adventno povabilo.


PRIŽIG SVEČ in VEČERNICE - V adventu ob sobotah zvečer ob 20. uri vabljeni v župnijsko cerkev sv. Martina k prižiganju sveč na adventnem vencu in k molitvi slovesnih večernic.


ADVENTNA TAIZEJSKA MOLITEV - Mladi vabljeni na adventno taizéjsko molitev s priložnostjo za spoved, ki bo v petek, 9. decembra, ob 20. uri pri Sv. Duhu v Celju.


MOŽNOST ZA SV. SPOVED je ob delavnikih pred sv. mašami (ne zadnjih 5 minut!) in ob nedeljah pred svetimi mašami. V nedeljo, 11. 12., bo poskrbljeno za sv. spoved tudi med nedeljskimi mašami. Pravočasno pristopite k sv. spovedi pred prazniki. Sporočite, če želite obisk bolnikov za spoved in obhajilo na domu pred prazniki.


DUHOVNA OBNOVA pred božičnimi prazniki za župnijske sodelavce vseh župnij in vse župljane bo v soboto, 17. decembra, ob 18. uri v učilnici nad zakristijo pri Sv. Martinu. Nagovoril nas bo g. Tadej Linasi, župnik v stolni župnije Celje - sv. Danijel. Po nagovoru bo na voljo za sv. spoved (tudi med sv. mašo). Lepo vabljeni!


REGIJSKI SPREJEM LUČKE MIRU IZ BETLEHEMA - V nedeljo, 11. 12., bo ob 16. uri pri Sv. Martinu regijski sprejem lučke miru iz Betlehema (za južno Štajersko regijo). Sprejem pripravljajo skavti, ki bodo lučko nato ponesli po župnijah na 4. adventno nedeljo, 18. decembra.


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 11. 12., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o tretji adventni nedelji in prihodu betlehemske lučke; pripravila ga bo Brina Rednjak. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).


VELENJE - SV. MARIJA - Tudi prihodnjo nedeljo bodo po sv. mašah na voljo ročno izdelane voščilnice, ki jih boste lahko kupili pri izhodu iz cerkve. Dar bo namenjen za potrebe cerkve.

Prostovoljne darove za obnovljeni oporni zid lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija Velenje - sv. Marija, SI56 0240 0026 2072 722 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


VELENJE - SV. MARTIN - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.

475 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page