top of page
Writer's pictureŽupnija Velenje

Oznanila od 31. decembra 2023 do 7. januarja 2024 (Gornja Ponikva)


ČIŠČENJE za nedeljo, 7. 1.: Kale.


BRALKI BOŽJE BESEDE na Svete tri kralje, 6. 1.: Špela Jenko Kos in Elizabeta Kos.

Na nedeljo Jezusovega krsta, 7. 1., bereta: Saša Kos in Benjamin Kos.


BLAGOSLOV KOLEDNIKOV - Na predvečer praznika Svetih treh kraljev vabljene skupine kolednikov na blagoslov krede in kolednikov, ki bo v petek, 5. januarja, ob 16.15 uri v cerkvi sv. Andreja v Šaleku. Po blagoslovu se odpravite po domovih v župniji na pot koledovanja, ki naj odraža veselo novico, da je Jezus - Novorojeni Odrešenik prišel na svet za vse ljudi. Bolj kot tradicija naj bo trikraljevsko koledovanje oznanjevanje z dobrodelno - karitativnim značajem (darovi za misijone, za družine v stiski, za karitas ...). BEVČE - V Bevčah bosta koledovali dve otroški skupini. Zbrana denarna sredstva bodo namenili za vzdrževalna dela v bevški cerkvi in nakup kosilnice za košnjo trave ob cerkvi. GORNJA PONIKVA - Koledniki bodo obiskovali vaše domove od petka do nedelje (5. - 7. januar); vaše darove namenjajo za misijone.


BLAGOSLOV DOMA - Kjer bi želeli blagoslov dóma v božičnem času, se prijavite oz. sporočite vašo željo v župnišču, zakristiji ali kateremu od duhovnikov.


SKLEP ADVENTNE SPODBUDE »Otroci za otroke« - V soboto, 6. 1., na praznik sv. treh kraljev končujemo z zbiranjem darov v okviru misijonske akcije »Otroci za otroke«. Zbrane darove lahko oddate v cerkvi pri jaslicah na praznik Svetih treh kraljev, v nedeljo Jezusovega krsta ali v tednu po 7. januarju pri rednem verouku.


REDNI VEROUK - Z rednim veroukom nadaljujemo po nedelji Jezusovega krsta (7. 1.), torej od ponedeljka, 8. 1., naprej.


ALFA SREČANJA V VELENJU - Iščete odgovore? Pridružite se sklopu Alfa srečanj, kjer bomo v malih skupinah odkrivali osnove krščanske vere. Srečanja se začnejo v sredo, 10. 1. 2024, zaželena je e-prijava. Udeležba na srečanjih je brezplačna. Povabite še koga. Več na zupnija-velenje.si


MEDŽUPNIJSKO ROMANJE V SEVERNO ITALIJO - Od 2. do 4. maja 2024 bo romanje v severno Italijo (Schio - Verona - Chiampo - Madonna Della Corona - Sirmione - Padova). Cena romanja je 279 €, prijave zbira ga. Zvonka Špeh (041/447-726) - do zasedbe prostih mest.


ANIMIRANJE OTROK NA POLETNEM ORATORIJU 2024 - Želiš pridobiti ali ponoviti izkušnjo animatorja na poletnem oratoriju, ki bo v Velenju predvidoma od 1. do 7. julija 2024? Pohiti s prijavo v animatorsko ekipo (preko e-prijavnice)! Uvodno srečanje bo v soboto, 13. januarja 2024 (več po prijavi). Povabi še koga!


DRUŽINSKA PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR 2024 sta na voljo v vseh župnijah (dar za Pratiko znaša 7,5 €, za koledar 3,5 €).


MOŽNOST ZA OSEBNI POGOVOR IN SVETOVANJE - Vsak drugi in četrti torek v mesecu bo od 18. do 20. ure v župnišču v Šaleku (Splitska 13) ga. Tatjana Sodja, zdravnica in psihiatrinja, na voljo za osebni pogovor osebam v stiski. Prijave: tatjana.sodja@zupnija-velenje.si.

50 views0 comments

Comentários


bottom of page