top of page

Oznanila od 31. decembra 2023 do 7. januarja 2024 (Šentjanž)


Oznanila_SVETA DRUŽINA (31. 12. 2023)
.pdf
Download PDF • 917KB

ČIŠČENJE CERKVE: družini Hrustel in Zajc.


BRALCA BOŽJE BESEDE v nedeljo, 7.1.: Sandi Osetič in Janja Feužer.


BLAGOSLOV KOLEDNIKOV - Na predvečer praznika Svetih treh kraljev vabljene skupine kolednikov na blagoslov krede in kolednikov, ki bo v petek, 5. januarja, ob 16.15 uri v cerkvi sv. Andreja v Šaleku. Po blagoslovu se odpravite po domovih v župniji na pot koledovanja, ki naj odraža veselo novico, da je Jezus - Novorojeni Odrešenik prišel na svet za vse ljudi. Bolj kot tradicija naj bo trikraljevsko koledovanje oznanjevanje z dobrodelno - karitativnim značajem (darovi za misijone, za družine v stiski, za karitas ...). BEVČE - V Bevčah bosta koledovali dve otroški skupini. Zbrana denarna sredstva bodo namenili za vzdrževalna dela v bevški cerkvi in nakup kosilnice za košnjo trave ob cerkvi. GORNJA PONIKVA - Koledniki bodo obiskovali vaše domove od petka do nedelje (5. - 7. januar); vaše darove namenjajo za misijone.


BLAGOSLOV DOMA - Kjer bi želeli blagoslov dóma v božičnem času, se prijavite oz. sporočite vašo željo v župnišču, zakristiji ali kateremu od duhovnikov.


SKLEP ADVENTNE SPODBUDE »Otroci za otroke« - V soboto, 6. 1., na praznik sv. treh kraljev končujemo z zbiranjem darov v okviru misijonske akcije »Otroci za otroke«. Zbrane darove lahko oddate v cerkvi pri jaslicah na praznik Svetih treh kraljev, v nedeljo Jezusovega krsta ali v tednu po 7. januarju pri rednem verouku.


REDNI VEROUK - Z rednim veroukom nadaljujemo po nedelji Jezusovega krsta (7. 1.), torej od ponedeljka, 8. 1., naprej.


ALFA SREČANJA V VELENJU - Iščete odgovore? Pridružite se sklopu Alfa srečanj, kjer bomo v malih skupinah odkrivali osnove krščanske vere. Srečanja se začnejo v sredo, 10. 1. 2024, zaželena je e-prijava. Udeležba na srečanjih je brezplačna. Povabite še koga. Več na zupnija-velenje.si


MEDŽUPNIJSKO ROMANJE V SEVERNO ITALIJO - Od 2. do 4. maja 2024 bo romanje v severno Italijo (Schio - Verona - Chiampo - Madonna Della Corona - Sirmione - Padova). Cena romanja je 279 €, prijave zbira ga. Zvonka Špeh (041/447-726) - do zasedbe prostih mest.


ANIMIRANJE OTROK NA POLETNEM ORATORIJU 2024 - Želiš pridobiti ali ponoviti izkušnjo animatorja na poletnem oratoriju, ki bo v Velenju predvidoma od 1. do 7. julija 2024? Pohiti s prijavo v animatorsko ekipo (preko e-prijavnice)! Uvodno srečanje bo v soboto, 13. januarja 2024 (več po prijavi). Povabi še koga!


DRUŽINSKA PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR 2024 sta na voljo v vseh župnijah (dar za Pratiko znaša 7,5 €, za koledar 3,5 €).


MOŽNOST ZA OSEBNI POGOVOR IN SVETOVANJE - Vsak drugi in četrti torek v mesecu bo od 18. do 20. ure v župnišču v Šaleku (Splitska 13) ga. Tatjana Sodja, zdravnica in psihiatrinja, na voljo za osebni pogovor osebam v stiski. Prijave: tatjana.sodja@zupnija-velenje.si.


ŠENTJANŽ - MePZ Šentjanž na Vinski Gori vabi nove pevce, da se nam pridružite. Lepo vabljeni vsi, ki radi pojete, se družite in s pesmijo slavite Boga. Veseli bomo vsakega novega člana/pevca, še posebej pa bi radi okrepili ženske glasove. Tako bo naša pesem, hvalnica Bogu, zvenela še bolj mogočno. Več info na 041 723 878 (Zdenko).

220 views0 comments

Comments


bottom of page