top of page

Oznanila od 31. decembra 2023 do 7. januarja 2024


Oznanila_SVETA DRUŽINA (31. 12. 2023)
.pdf
Download PDF • 917KB

BLAGOSLOV KOLEDNIKOV - Na predvečer praznika Svetih treh kraljev vabljene skupine kolednikov na blagoslov krede in kolednikov, ki bo v petek, 5. januarja, ob 16.15 uri v cerkvi sv. Andreja v Šaleku. Po blagoslovu se odpravite po domovih v župniji na pot koledovanja, ki naj odraža veselo novico, da je Jezus - Novorojeni Odrešenik prišel na svet za vse ljudi. Bolj kot tradicija naj bo trikraljevsko koledovanje oznanjevanje z dobrodelno - karitativnim značajem (darovi za misijone, za družine v stiski, za karitas ...). BEVČE - V Bevčah bosta koledovali dve otroški skupini. Zbrana denarna sredstva bodo namenili za vzdrževalna dela v bevški cerkvi in nakup kosilnice za košnjo trave ob cerkvi. GORNJA PONIKVA - Koledniki bodo obiskovali vaše domove od petka do nedelje (5. - 7. januar); vaše darove namenjajo za misijone.


BLAGOSLOV DOMA - Kjer bi želeli blagoslov dóma v božičnem času, se prijavite oz. sporočite vašo željo v župnišču, zakristiji ali kateremu od duhovnikov.


SKLEP ADVENTNE SPODBUDE »Otroci za otroke« - V soboto, 6. 1., na praznik sv. treh kraljev končujemo z zbiranjem darov v okviru misijonske akcije »Otroci za otroke«. Zbrane darove lahko oddate v cerkvi pri jaslicah na praznik Svetih treh kraljev, v nedeljo Jezusovega krsta ali v tednu po 7. januarju pri rednem verouku.


REDNI VEROUK - Z rednim veroukom nadaljujemo po nedelji Jezusovega krsta (7. 1.), torej od ponedeljka, 8. 1., naprej.


DRUŽINSKA MAŠA - V nedeljo, 7. januarja, bo ob 10. uri pri Sv. Martinu družinska sveta maša. Pri maši bo blagoslov otrok. Vabljene še zlasti mlade družine.


ALFA SREČANJA V VELENJU - Iščete odgovore? Pridružite se sklopu Alfa srečanj, kjer bomo v malih skupinah odkrivali osnove krščanske vere. Srečanja se začnejo v sredo, 10. 1. 2024, zaželena je e-prijava. Udeležba na srečanjih je brezplačna. Povabite še koga. Več na zupnija-velenje.si


MEDŽUPNIJSKO ROMANJE V SEVERNO ITALIJO - Od 2. do 4. maja 2024 bo romanje v severno Italijo (Schio - Verona - Chiampo - Madonna Della Corona - Sirmione - Padova). Cena romanja je 279 €, prijave zbira ga. Zvonka Špeh (041/447-726) - do zasedbe prostih mest.


ANIMIRANJE OTROK NA POLETNEM ORATORIJU 2024 - Želiš pridobiti ali ponoviti izkušnjo animatorja na poletnem oratoriju, ki bo v Velenju predvidoma od 1. do 7. julija 2024? Pohiti s prijavo v animatorsko ekipo (preko e-prijavnice)! Uvodno srečanje bo v soboto, 13. januarja 2024 (več po prijavi). Povabi še koga!


ŠENTILJ - Za krašenje cerkve se je pred prazniki zbralo 200 €. Hvala za vaše darove. - Naročniki Družine in Ognjišča uredite naročnino verskega tiska za prihajajoče leto 2024 po pošti na dom. Za morebitno pomoč se obrnite na pisarno.

 

DRUŽINSKA PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR 2024 sta na voljo v vseh župnijah (dar za Pratiko znaša 7,5 €, za koledar 3,5 €).


MOŽNOST ZA OSEBNI POGOVOR IN SVETOVANJE - Vsak drugi in četrti torek v mesecu bo od 18. do 20. ure v župnišču v Šaleku (Splitska 13) ga. Tatjana Sodja, zdravnica in psihiatrinja, na voljo za osebni pogovor osebam v stiski. Prijave: tatjana.sodja@zupnija-velenje.si.


VELENJE - SV. MARTIN - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.

788 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page