top of page

Oznanila od 30. oktobra do 6. novembra 2022 (Gornja Ponikva)


Oznanila_31. NEDELJA MED LETOM (30. 10. 2022)
.pdf
Download PDF • 391KB

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE v soboto, 5. 11.: Brezovo.


BRALKI BERIL v torek, 1. 11., sta Maša Jazbec in Tjaša Hostnikar, v nedeljo, 6. 11., pa: Marija Strahovnik in Danica Berce.


VSI SVETI - Na praznik vseh svetih (1. 11.) bo po sv. mašah na pokopališču v Škalah, v Plešivcu, na Gornji Ponikvi, v Šentjanžu, v Šentilju (ob 14.00) in v Podkraju molitev in blagoslov grobov. Molitev na starem pokopališču v Šmartnem bo ob 17.15 uri, ob 17.30 pa bo pri Sv. Martinu molitev rožnega venca. Prav tako bo molitev rožnega venca ob 18. uri v Šentjanžu, Šentilju in na Gornji Ponikvi. V velenjskih župnijah (Sv. Martin, Sv. Marija, Bl. A. M. Slomšek) bo namesto spominov oz. molitev na posameznih grobovih pri vseh mašah darovanje za maše za rajne, ki bodo darovane na dan vernih duš, 2. novembra.


POPOLNI ODPUSTEK ZA RAJNE - Cerkev naklanja v prvih osmih dneh novembra popolni odpustek za rajne za vsak obisk pokopališča in molitev za rajne. Prejmemo ga tudi v cerkvah in kapelah na 1. in 2. novembra ter prejšnjo ali naslednjo nedeljo, če smo bili pri spovedi in obhajilu ter molimo po namenu svetega očeta.


NAMESTO SVEČ NA GROBOVE - V velenjskih župnijah vabimo, da namesto sveč na grobove darujete za kritje dolga, ki je nastal ob prenovi opornega zidu v Starem Velenju. Ob prostovoljnih prispevkih prejmete zastavice (priporočeni dar je vrednost ene sveče za zastavico) in jih ponesete na grobove vaših rajnih kot znamenje, da ste bili ob spominu na njih dobrodelni.


NAROČILO NAMENOV ZA SPOMINSKE MAŠE - Namene za spominske maše ob bližnjem prazniku vseh svetnikov lahko naročite v zakristiji ali jih oddate v župnijski pisarni oz. v nabiralnik.


MISIJONSKA NEDELJA - Ob misijonski nedelji ste za potrebe misijonov darovali: pri Sv. Martinu 1830,75 €, pri Sv. Mariji 374,4 €, v Šaleku 302,93 €, v Šentilju 416,25 €, v Šentjanžu 111,99 € in na Gornji Ponikvi 118 €. Bog povrni za vašo podporo slovenskim misijonarjem.


SVETOPISEMSKE URICE - Za predšolske otroke (3 - 6 let) smo začeli s svetopisemskimi uricami. Skupaj z otroki s pomočjo lutk odkrivamo Sveto pismo in moč Božje besede za vsakdanje življenje. Na srečanjih dobrodošli tudi starši in stari starši. Naslednje srečanje bo v četrtek, 10. novembra, ob 17. uri v kaplaniji (pri Sv. Martinu). Dobrodošle prijave v zakristiji, preko e-pošte, župnijske pisarne ali na telefon 051/382-836 (Cvetka Žlof).


KARITAS: vrečke za darove za ljudi v stiski prinesite nazaj na zahvalno nedeljo, 6. 11. Hrana bo namenjena za skladišče Karitas v Vrbju.


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 6. 11., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o zahvalni nedelji in pomenu papeževih besed »prosim, smem, hvala«; pripravila ga bo Cvetka Žlof. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).


Glede dogovarjanja za podeljevanje zakramentov(krst, poroka ...), za pogrebe in upravne ter pastoralne zadeve se iz župnij v soupravi (Ponikva, Šentilj, Šentjanž na Vinski Gori, Velenje - bl. A. M. Slomšek in Velenje - sv. Marija) obrnite na župnijski urad Župnije Velenje - sv. Martin, Šmarška cesta 2, Velenje; tel.: 03/897-56-80, e-pošta: pisarna@zupnija-velenje.si.


173 views0 comments

Comments


bottom of page