top of page

Oznanila od 3. do 10. decembra 2023 (Šentjanž)


Oznanila_1. ADVENTNA NEDELJA (3. 12. 2023)
.pdf
Download PDF • 851KB

BRALCA BOŽJE BESEDE v nedeljo, 10. 12. 2023: Sandi Osetič in Janja Feužer.


ČIŠČENJE: Branko Klinc.


DEVETDNEVNICA V ČAST BREZMADEŽNI - V dneh pred praznikom Brezmadežne (8. 12.) vabljeni k devetdnevnici v čast Brezmadežni - pri Sv. Martinu pri sv. mašah med tednom.


PRIŽIG SVEČ in VEČERNICE - V adventu ob sobotah ob 20. uri vabljeni v župnijsko cerkev sv. Martina k slovesnemu prižigu sveč na adventnem vencu in k molitvi slovesnih večernic.


GOD SV. MIKLAVŽA - V torek, 5. 12., na predvečer svojega godu, bo sv. Miklavž na obisku v cerkvi sv. Miklavža v Plešivcu ob 17. uri in na Gornji Ponikvi ob 17. uri. V Šentjanžu se bo oglasil v nedeljo, 10. 12., v dvorani ob 16. in 18. uri. Vabljeni na srečanje z njim.


ZORNICE - (latinsko missa rorate) so zgodnje adventne maše, ki so jih včasih zgodaj zjutraj obhajali predvsem na podeželju. Obhajajo se v temi, še pred zoro, za razsvetljavo se uporabljajo samo sveče. Simbolika teh maš je izjemen izraz adventnega časa. Zornice bomo v adventu obhajali ob sredah (Sv. Martin) in sobotah (Sv. Marija) zjutraj ob 6.30. Lepo vabljeni; s seboj prinesite svečo (po možnosti s podstavkom ali zaprto), s katero si boste med mašo svetili, in voljno srce za adventno povabilo.


DUHOVNA OBNOVA pred božičnimi prazniki za župnijske sodelavce vseh župnij in za župljane bo v soboto, 16. decembra, ob 18. uri v učilnici nad zakristijo pri Sv. Martinu. Lepo vabljeni!


MOŽNOST ZA OSEBNI POGOVOR IN SVETOVANJE - Vsak drugi in četrti torek v mesecu bo od 18. do 20. ure v župnišču v Šaleku (Splitska ulica 13) ga. Tatjana Sodja, zdravnica in psihiatrinja, na voljo za osebni pogovor osebam v stiski. Prijave: tatjana.sodja@zupnija-velenje.si.


DRUŽINSKA PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR 2024 sta na voljo v vseh župnijah (dar za Pratiko znaša 7,5 €, za koledar 3,5 €).


DAJMO ŽIVLJENJU PRILOŽNOST - KOLEDAR 2024 je povabilo, da po svojih zmožnostih darujete za nosečnice, ki so v stiski, da bi sprejele materinstvo. Več informacij je v koledarju.


ŠENTJANŽ - MePZ Šentjanž na Vinski Gori vabi nove pevce, da se nam pridružite. Lepo vabljeni vsi, ki radi pojete, se družite in s pesmijo slavite Boga. Veseli bomo vsakega novega člana/pevca, še posebej pa bi radi okrepili ženske glasove. Tako bo naša pesem, hvalnica Bogu, zvenela še bolj mogočno. Več info na 041 723 878 (Zdenko).


TEČAJ ALFA V VELENJU - Iščete odgovore? Pridružite se sklopu Alfa srečanj, kjer se bomo v malih skupinah pogovarjali in v preprostem, odprtem in prijateljskem okolju odkrivali osnove krščanske vere. Na Alfa srečanjih se zbiramo v skupinah do 10 ljudi, kjer si ogledamo film o različnih vprašanjih vere. Temu sledi priložnost, da odprto delimo svoje misli in prisluhnemo drug drugemu. Z drugimi lahko delite, kar želite. Na srečanjih je dobrodošel vsak, ne glede na svoja prepričanja. Srečanja bodo trajala 11 tednov: ob sredah med 18. in 20. uro. Pridite na naše prvo srečanje, ki bo 10. 1. 2024 ob 18. uri, in ostanite, če vam bo všeč. Za lažjo organizacijo priporočamo prijavo (elektronsko preko QR kode ali v župnišču).

217 views0 comments

Kommentare


bottom of page