top of page

Oznanila od 3. do 10. decembra 2023 (Šentilj)


Oznanila_1. ADVENTNA NEDELJA (3. 12. 2023)
.pdf
Download PDF • 851KB

BRALKI BOŽJE BESEDE v nedeljo, 10. 12.: Špela Mohorič in Sonja Kuhar.


DEVETDNEVNICA V ČAST BREZMADEŽNI - V dneh pred praznikom Brezmadežne (8. 12.) vabljeni k devetdnevnici v čast Brezmadežni - pri Sv. Martinu pri sv. mašah med tednom.


PRIŽIG SVEČ in VEČERNICE - V adventu ob sobotah ob 20. uri vabljeni v župnijsko cerkev sv. Martina k slovesnemu prižigu sveč na adventnem vencu in k molitvi slovesnih večernic.


ZORNICE - (latinsko missa rorate) so zgodnje adventne maše, ki so jih včasih zgodaj zjutraj obhajali predvsem na podeželju. Obhajajo se v temi, še pred zoro, za razsvetljavo se uporabljajo samo sveče. Simbolika teh maš je izjemen izraz adventnega časa. Zornice bomo v adventu obhajali ob sredah (Sv. Martin) in sobotah (Sv. Marija) zjutraj ob 6.30. Lepo vabljeni; s seboj prinesite svečo (po možnosti s podstavkom ali zaprto), s katero si boste med mašo svetili, in voljno srce za adventno povabilo.


DUHOVNA OBNOVA pred božičnimi prazniki za župnijske sodelavce vseh župnij in za župljane bo v soboto, 16. decembra, ob 18. uri v učilnici nad zakristijo pri Sv. Martinu. Lepo vabljeni!


MOŽNOST ZA OSEBNI POGOVOR IN SVETOVANJE - Vsak drugi in četrti torek v mesecu bo od 18. do 20. ure v župnišču v Šaleku (Splitska ulica 13) ga. Tatjana Sodja, zdravnica in psihiatrinja, na voljo za osebni pogovor osebam v stiski. Prijave: tatjana.sodja@zupnija-velenje.si.


DRUŽINSKA PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR 2024 sta na voljo v vseh župnijah (dar za Pratiko znaša 7,5 €, za koledar 3,5 €).


DAJMO ŽIVLJENJU PRILOŽNOST - KOLEDAR 2024 je povabilo, da po svojih zmožnostih darujete za nosečnice, ki so v stiski, da bi sprejele materinstvo. Več informacij je v koledarju.


TEČAJ ALFA V VELENJU - Iščete odgovore? Pridružite se sklopu Alfa srečanj, kjer se bomo v malih skupinah pogovarjali in v preprostem, odprtem in prijateljskem okolju odkrivali osnove krščanske vere. Na Alfa srečanjih se zbiramo v skupinah do 10 ljudi, kjer si ogledamo film o različnih vprašanjih vere. Temu sledi priložnost, da odprto delimo svoje misli in prisluhnemo drug drugemu. Z drugimi lahko delite, kar želite. Na srečanjih je dobrodošel vsak, ne glede na svoja prepričanja. Srečanja bodo trajala 11 tednov: ob sredah med 18. in 20. uro. Pridite na naše prvo srečanje, ki bo 10. 1. 2024 ob 18. uri, in ostanite, če vam bo všeč. Za lažjo organizacijo priporočamo prijavo (elektronsko preko QR kode ali v župnišču).

95 views0 comments

Comments


bottom of page