top of page

Oznanila od 29. oktobra do 5. novembra 2023 (Šentilj)


Oznanila_30. NEDELJA MED LETOM (29. 10. 2023)
.pdf
Download PDF • 888KB

BRALCA BOŽJE BESEDE na praznik vseh svetih (1. 11.): Eva Ocepek in Miran Plantev; v nedeljo, 5. 11.: Jože Janežič in Irena Sobočan.


VSI SVETI - Na praznik vseh svetih (1. 11.) bo po sv. mašah na pokopališču v Škalah, v Plešivcu, na Gornji Ponikvi, v Šentjanžu, v Šentilju in v Podkraju molitev in blagoslov grobov. Molitev na starem pokopališču v Šmartnem bo ob 17.15 uri, ob 17.30 pa bo pri Sv. Martinu molitev rožnega venca. Prav tako bo molitev rožnega venca ob 18. uri v Šaleku, pri Sv. Mariji, v Šentjanžu, Šentilju in na Gornji Ponikvi. V velenjskih župnijah (Sv. Martin, Sv. Marija, Bl. A. M. Slomšek) bo namesto spominov oz. molitev na posameznih grobovih pri vseh mašah na 1. 11. darovanje za maše za rajne, ki bodo darovane na dan vernih duš, 2. novembra.


POPOLNI ODPUSTEK ZA RAJNE - Cerkev naklanja v prvih osmih dneh novembra popolni odpustek za rajne za vsak obisk pokopališča in molitev za rajne. Prejmemo ga tudi v cerkvah in kapelah na 1. in 2. novembra ter prejšnjo ali naslednjo nedeljo, če smo bili pri spovedi in obhajilu ter molimo po namenu svetega očeta.


PRVI ČETRTEK, PETEK IN SOBOTA - Izpostavitev Najsvetejšega z litanijami in blagoslovom bo povsod, kakor je v navadi. Prav tako bo na prvi petek obisk bolnikov na domu.


SLAVILNI VEČER - V soboto, 4. 11., zvečer ob 19.45 bo pri Sv. Martinu slavilni večer za župljane vseh župnij v duhu hvaležnosti pred zahvalno nedeljo. Vabljeni!


MISIJONSKA NEDELJA - Ob misijonski nedelji ste za potrebe misijonov darovali: pri Sv. Martinu 1510,29 €, pri Sv. Mariji 389,48 €, v Šaleku 272,59 €, v Šentilju 404,43 €, v Šentjanžu 166,96 € in na Gornji Ponikvi 143,78 €. Bog povrni za vašo podporo slovenskim misijonarjem.


PRILAGODITEV URNIKA SVETIH MAŠ - Od novembra naprej pri Sv. Mariji v Starem Velenju ne bo več nedeljske jutranje sv. maše ob 8. uri, ostaja pa sv. maša ob 11. uri. Povsod bo med tednom kdaj kakšna sv. maša manj. Spremljajte sprotna tedenska oznanila in se udeležite sv. maš tam, kjer tisti dan so. Hvala za razumevanje.


MOŽNOST ZA OSEBNI POGOVOR IN SVETOVANJE - Vsak prvi in tretji ponedeljek v mesecu od 18. do 20. ure je v župnišču v Šaleku (Splitska ulica 13) ga. Tatjana Sodja, zdravnica in psihiatrinja, na voljo za osebni pogovor osebam v stiski. Na pogovor se lahko prijavite preko e-pošte tatjana.sodja@zupnija-velenje.si. Vabljeni!


NAMESTO SVEČ NA GROBOVE - V velenjskih župnijah je letos pobuda, da namesto sveč na grobove darujete za kritje dolga, ki je nastal ob prenovi opornega zidu ob cerkvi Sv. Marije v Starem Velenju (dolg znaša še 15.000 €). Na voljo so simbolične zastavice (priporočeni dar je vrednost ene sveče), ki jih boste prejeli ob prostovoljnih prispevkih in jih boste lahko ponesli na grobove vaših rajnih kot znamenje, da ste bili ob spominu na njih dobrodelni.


KATEHUMENAT - Odrasli, ki bi želeli prejeti zakrament krsta, obhajila in birme (npr. kandidati za botrstvo), vabljeni, da se prijavite za pripravo na prejem zakramentov uvajanja v krščanstvo.

95 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page