top of page

Oznanila od 28. maja do 4. junija 2023


BINKOŠTNA NEDELJA (28. 05. 2023)
.pdf
Download PDF • 843KB

SKLEP ŠMARNIC IN VEROUČNEGA LETA - Zaključna veroučna srečanja za posamezne letnike bodo v Velenju skupaj z zahvalno sv. mašo pri sv. Martinu, in sicer:

- za devetošolce na binkošti, 28. maja, ob 10. uri;

- za predšolske otroke (svetopisemske urice), 1. in 2. razred v ponedeljek, 29. maja, ob 19. uri;

- za 3., 4. in 5. r. v torek, 30. maja, ob 19. uri; - za 6., 7. in 8. r. v sredo, 31. maja, ob 19. uri.


V Šentilju je bil sklep za vse razrede v soboto, 27. maja, pri večerni sveti maši, na Ponikvi v nedeljo, 28. maja, pri sv. maši in v Šentjanžu bo v nedeljo, 4. junija, pri sveti maši.

Vabimo vas, da v teh dneh (še pred sklepnim srečanjem) tudi sami pregledate in ovrednotite letošnje veroučno delo vašega otroka in njegov napredek v duhovnem življenju. Vabljeni, da se sklepnega srečanja udeležite skupaj z otrokom.


PRVI ČETRTEK, PETEK IN SOBOTA - Izpostavitev Najsvetejšega z litanijami in blagoslovom bo povsod, kakor je v navadi (pol ure pred sv. mašo), kljub temu, da zaradi prostorske stiske pri mašnih namenih ni posebej napisano. Prav tako bo na prvi petek povsod obisk bolnikov na domu za spoved in obhajilo. Če bi še kje želeli obisk bolnika na domu, sporočite v župnišču.


POLETNI ORATORIJ 2023 - Vsa predvidena prijavna mesta za letošnji oratorij pri Sv. Martinu (od ponedeljka do petka, 26. do 30. junija) so že zasedena. Vseeno lahko danes (28. maja) še oddate e-prijavo preko spletne strani zupnija-velenje.si in v začetku junija vam sporočimo, ali bo udeležba vašega otroka na oratoriju kljub preseženemu številu prijav še mogoča.


GORNJA PONIKVA - POLETNI ORATORIJ 2023 pod geslom: »Stopi na pot!« bo potekal od 31. julija do 4. avgusta. Prijave in dodatne informacije so možne na telefonsko številko 030 349 009 (Klara), s prijavnico v zakristiji ali na e-naslov oratorij.ponikva@gmail.com. Prijave so možne do 2. julija 2023. Število mest je omejeno na 30 otrok.


SVETOVNI DAN MOLITVE ZA SINODO - Papež Frančišek nas je povabil, da oktobrsko sinodalno srečanje škofov v Rimu podpremo s skupno molitvijo ob zaključku šmarnic 31. maja. Slehernega vernika poziva, da izbere pot konkretnega služenja kot način oznanjevanja veselega oznanila. Vse, ki hodimo skupaj kot Cerkev celjske škofije vabim, da se odzovemo povabilu Petra našega časa! Tudi v celjski škofiji smo se odzvali temu povabilu. Zadnji dan šmarnic, 31. maja, smo povabljeni, da se povežemo v molitvi in daritvi sv. maše, ki jo bo daroval škof Maksimilijan v Marijinem svetišču v Olimju (ob 18. uri molitvena ura, ob 19. uri sveta maša), kjer se bomo pred Marijo, Spremljevalko na poti zbrali romarji in predstavniki vse škofije v prošnji za sinodalno prenovo naše Cerkve. škof Maksimilijan


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 4. junija, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o nedelji Svete Trojice in prazniku Svetega Rešnjega Telesa; pripravil ga bo Roman Kavšak. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).

VELENJE - SV. MARIJA - Darove za obnovljeni oporni zid lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija Velenje - sv. Marija, SI56 0240 0026 2072 722 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


VELENJE - SV. MARTIN - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.

430 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page