top of page

Oznanila od 27. avgusta do 3. septembra 2023


Oznanila_21. NEDELJA MED LETOM (27. 8. 2023)
.pdf
Download PDF • 734KB

DNEVI ČEŠČENJA NAJSVETEJŠEGA PO ŽUPNIJAH - V petek (1. 9.) je dan češčenja Sv. Rešnjega Telesa za Šentilj, v soboto (2. 9.) za Ponikvo, v nedeljo (3. 9.) za Šentjanž. Najsvetejše bo v češčenje izpostavljeno eno uro pred sv. mašo, zato res lepo povabljeni, da se udeležite molitvene ure in tako skupaj prosimo blagoslova za naše družine, župnije, kraj in narod ter za druge namene. Pridite, molimo!


PRVI ČETRTEK, PETEK IN SOBOTA - Izpostavitev Najsvetejšega z litanijami in blagoslovom bo povsod, kakor je v navadi (Šentilj in Ponikva s sklepom češčenja po sv. maši; pri Martinu v soboto v sklopu slavilnega večera). Prav tako bo na prvi petek povsod obisk bolnikov na domu za spoved in obhajilo. Če bi še kje želeli obisk bolnika na domu, sporočite.


SLAVILNI VEČER ob dnevih češčenja Najsvetejšega bo za župljane vseh župnij v soboto, 2. 9., zvečer ob 19.45 pri Sv. Martinu, z namenom, da se v teh dneh povežemo v molitvi z Bogom in med seboj ter se priporočimo za blagoslov v novem šolskem in veroučnem letu. Vabljeni!


ROMANJE NA URŠLJO GORO - V soboto, 9. septembra, bo romanje na Uršljo goro, kjer bo ob 11. uri sv. maša. Lepo vabljeni župljani vseh velenjskih župnij in župnij v soupravi!


ŠENTILJ - Tilnova nedelja - V pripravi na farni praznik vabljeni v sredo, 30. 8., od 16. ure dalje na delovno akcijo čiščenja cerkve pred praznikom. V petek, 1. 9., vabljeni ob 18. uri na molitveno uro pred Najsvetejšim ter nato k sv. maši na sam god sv. Tilna. Za nedeljo vabljeni, da pripravite kaj domačih dobrot in peciva za župnijsko praznovanje; pripravljeno prinesite v nedeljo pred sv. mašo v Tilnov dom. Praznovanje po sv. maši bomo letos povezali s krajani KS Šentilj, tako da bo druženje po maši na igrišču v Šentilju. Tam bo tudi blagoslov športnih ekip pred športnim turnirjem. Vabljeni k delovnemu, duhovnemu in prazničnemu sodelovanju ob župnijskem prazniku sv. Tilna, zavetnika župnijske cerkve, župnije in kraja.

ŠENTILJ - Srečanje abrahamovcev - V nedeljo, 10. 9., bo organizirano srečanje šentiljskih abrahamovcev, ki so bili bodisi rojeni v Šentilju ali trenutno prebivajo v Šentilju. Vabila na srečanje so že bila poslana. V primeru, da ste rojeni leta 1973, pa vabila še niste prejeli, se lahko glede prijave obrnete na Tonija Turineka (031 874 616).


DOBRODELNI KONCERT - Karitas in Radio Ognjišče ob začetku šolskega in veroučnega leta vabita na dobrodelni koncert, na srečanje z Martinom Krpanom in Policijskim orkestrom, ki bo v Poletnem gledališču Studenec pri Domžalah v soboto, 2. 9., ob 17. uri. Izkupiček od vstopnic bodo namenili za šolske potrebščine za otroke s poplavljenih območij. Več na radio.ognjisce.si


VEROUK - Veroučni urniki bodo tekom tedna objavljeni na oglasnih deskah in na spletni strani zupnija-velenje.si. Pričetek verouka bo s ponedeljkom, 10. 9., takrat bo predvidoma tudi vpis v prvi razred.

VELENJE - SV. MARIJA - Darove za obnovljeni oporni zid lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija Velenje - sv. Marija, SI56 0240 0026 2072 722 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


VELENJE - SV. MARTIN - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.

420 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page