top of page
Writer's pictureŽupnija Velenje

Oznanila od 26. novembra do 3. decembra 2023 (Šentjanž)


BRALKI BOŽJE BESEDE v nedeljo, 3. 12. 2023: Helena Vodošek in Ana Žerdoner.


ČIŠČENJE: Anica Špegel.


DEVETDNEVNICA V ČAST BREZMADEŽNI - V sredo, 29. 11., se pri Sv. Martinu začne devetdnevnica v čast Brezmadežni kot priprava na praznik Brezmadežne (8. 12.). Vabljeni!


DRUŽINSKA KATEHEZA - V soboto, 2. 12., vabljene družine z otroki in mladostniki na družinsko katehezo pred začetkom adventnega časa. Srečanje bo pri Sv. Martinu od 16. do 18. ure, z začetkom v učilnici nad zakristijo. Prijavnica je dostopna na župnijski spletni strani. Vabljeni!


PRIŽIG SVEČ in VEČERNICE - V adventu ob sobotah ob 20. uri vabljeni v župnijsko cerkev sv. Martina k slovesnemu prižigu sveč na adventnem vencu in k molitvi slovesnih večernic.


GOD SVETE BARBARE - 4. decembra goduje sv. Barbara, zavetnica rudarjev, zato v nedeljo, 3. 12., vabimo vse (upokojene) rudarje k sveti maši ob 9.30.


NEDELJA KARITAS - Na prvo adventno nedeljo, ki je nedelja Karitas, bodo darovi, zbrani pri sv. maši namenjeni za potrebe Karitas (1/3 za domače župnijske Karitas, 2/3 za škofijsko Karitas). Vabljeni k velikodušnosti.


ŠENTILJ, ŠENTJANŽ IN PONIKVA - Vse Karitas bodo za prvo adventno nedeljo pripravile adventne venčke (v Šentjanžu delavnica v soboto ob 9. uri - vabljeni!), ki bodo na voljo v Šentilju, v Šentjanžu in Ponikvi na prvo adventno nedeljo. Darovi zanje bodo namenjeni za tamkajšnje Karitas.


GOD SV. MIKLAVŽA - V torek, 6. decembra, goduje sv. Miklavž. Tudi letos ostaja zvest tej svoji kreposti in v dneh okoli svojega godu obiskuje in obdaruje. Njegov obisk pričakujemo pri sv. mašah v soboto zvečer v Bevčah (18.00), v nedeljo pri maši v Škalah (8.30), v Šentilju (9.00) in pri Sv. Martinu (10.00) ter v Starem Velenju (11.00). V torek, 5. 12., bo na obisku še v cerkvi sv. Miklavža v Plešivcu (17.00) in na Gornji Ponikvi (17.00) - ker je svetnik, mu dar bilokacije ni tuj ;). V Šentjanžu se bo pomudil v nedeljo, 10. 12., (v dvorani ob 16. in 18. uri). Upajmo, da tudi Miklavž bere oznanila in si bo zapomnil vse te termine :) Lepo vabljeni na srečanje z njim.


MOŽNOST ZA OSEBNI POGOVOR IN SVETOVANJE - Vsak drugi in četrti torek v mesecu bo od 18. do 20. ure v župnišču v Šaleku (Splitska ulica 13) ga. Tatjana Sodja, zdravnica in psihiatrinja, na voljo za osebni pogovor osebam v stiski. Prijave: tatjana.sodja@zupnija-velenje.si.


DRUŽINSKA PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR 2024 sta na voljo v vseh župnijah (dar za Pratiko znaša 7,5 €, za koledar 3,5 €).


DAJMO ŽIVLJENJU PRILOŽNOST - KOLEDAR 2024 je povabilo, da po svojih zmožnostih darujete za nosečnice, ki so v stiski, da bi sprejele materinstvo. Več informacij je v koledarju.


GORNJA PONIKVA - Dragi otroci in starši, na Gornjo Ponikvo prihaja dobrotnik sv. Miklavž. Z največjim veseljem nas bo obiskal v torek, 5. decembra, ob 17. uri v župnijski cerkvi sv. Pankracija na Ponikvi. Da bo veselje nepopisno, starše vabimo, da prijavite svoje otroke, najkasneje do četrtka, 30. novembra 2023. Več informacij o prijavi najdete tukaj.


ŠENTJANŽ - MePZ Šentjanž na Vinski Gori vabi nove pevce, da se nam pridružite. Lepo vabljeni vsi, ki radi pojete, se družite in s pesmijo slavite Boga. Veseli bomo vsakega novega člana/pevca, še posebej pa bi radi okrepili ženske glasove. Tako bo naša pesem, hvalnica Bogu, zvenela še bolj mogočno. Več info na 041 723 878 (Zdenko).

181 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page