top of page

Oznanila od 24. septembra do 1. oktobra 2023 (Gornja Ponikva)


Oznanila_25. NEDELJA MED LETOM (24. 9. 2023)
.pdf
Download PDF • 859KB

ČIŠČENJE za nedeljo, 1. 10. 2023: Brezovo.


BRALKI BERIL v nedeljo, 1. 10. 2023: Marija Strahovnik in Danica Berce.


KATEHUMENAT - Odrasli, ki bi želeli prejeti zakrament krsta, obhajila in birme (npr. kandidati za botrstvo), vabljeni, da se prijavite za pripravo na prejem zakramentov uvajanja v krščanstvo. Župljani vabljeni, da v duhu svojega misijonskega poklica, ki smo ga vsi prejeli pri svetem krstu, spodbudite v svojem okolju koga, ki bi želel prejeti zakramente in poglobiti življenje v veri.


TEČAJ ALFA - Želiš izkusiti Alfo? Pridruži se sklopu Alfa srečanj, kjer se bomo v malih skupinah pogovarjali in v preprostem, odprtem in prijateljskem okolju odkrivali osnove krščanske vere. Na Alfa srečanjih se zbiramo v skupinah okoli 10 ljudi, kjer si ogledamo film o različnih vprašanjih vere. Temu sledi priložnost, da odprto delimo svoje misli in prisluhnemo drug drugemu. Z drugimi lahko delite, kar želite. Na srečanjih je dobrodošel vsak, ne glede na svoja prepričanja. Gre za mednarodno razširjen program, ki se razvija že skoraj 50 let in se ga je doslej udeležijo že skoraj 30 milijonov ljudi. Vabljeni, da temu gibanju pridružite tudi vi in z novo svežino odkrijete smisel, življenje in vero. Srečanja bodo trajala 11 tednov. Alfa srečanja se pojavljajo v raznih koncih naše domovine. V naši okolici se tečaj Alfa začenja v sredo, 27. 9., v Celju pri Sv. Duhu (srečanja ob sredah od 18. do 20. ure) in v sredo, 4. 10., v Mozirju (srečanja od 19. do 20.30 ure). Za obe varianti je zaželena predhodna prijava preko spleta ali preko QR kode. Vabljeni na prvo srečanje in ostanite, če vam bo všeč.


VINCENCIJEV KOLEDAR - Z nakupom koledarja, ki so ga pripravili Vincencijevi prostovoljci, podprete njihovo delo z brezdomci in otroki. Koledar je na voljo v cerkvi (priporočeni dar: 10 €). Sredstva bodo namenjena delno za odpravo posledic neurij, ki so prizadela Slovenijo, delno pa za dokončanje hiše za mlade.

36 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page