top of page

Oznanila od 23. do 30. oktobra 2022


Oznanila_30. NEDELJA MED LETOM (23. 10. 2022)
.pdf
Download PDF • 470KB

MISIJONSKA NEDELJA - Darovi današnje - misijonske - nedelje bodo namenjeni za misijone.


BIBLIČNA SKUPINA - V ponedeljek, 24. 10., bo ob 19.45 v župnišču pri Sv. Martinu redno srečanje biblične skupine (vsak 2. in 4. ponedeljek v mesecu). Letos bomo prebirali Janezov evangelij. Lepo vabljeni že dejavni in novi člani; srečanja so namenjena udeležencem/ljubiteljem Svetega pisma iz vseh župnij. Vabljeni!


SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV - V soboto, 29. oktobra, bo pri večerni maši pri Sv. Martinu srečanje zakoncev jubilantov. Lepo vabljeni zakonci iz vseh velenjskih župnij, vsi, ki ste letos praznovali okroglo ali pol-okroglo obletnico (5, 10, 15, 20 let …) zakonskega življenja, da se s skupno sv. mašo Bogu zahvalite za ta dar. Pari se prej prijavite v zakristiji.


SVETOPISEMSKE URICE - Za predšolske otroke (3 - 6 let) bomo začeli s svetopisemskimi uricami. Skupaj z otroki bomo s pomočjo lutk odkrivali Sveto pismo in moč Božje besede za vsakdanje življenje. Na srečanju dobrodošli tudi starši in stari starši. Srečanja bodo vsak četrtek ob 17. uri v kaplaniji (pri Sv. Martinu). Prvo srečanje bo v četrtek, 27. oktobra. Dobrodošle prijave v zakristiji, preko e-pošte, župnijske pisarne ali na telefon 051/382-836 (Cvetka Žlof).


NAMESTO SVEČ NA GROBOVE - Vabljeni, da ob spominu na rajne namesto preveč sveč darujete za mašne namene, za ljudi v stiski ali v dober namen. V velenjskih župnijah je pobuda, da namesto sveč na grobove darujete za kritje dolga, ki je nastal ob prenovi opornega zidu ob cerkvi v Starem Velenju (dolg znaša dobrih 33.000 €). Na voljo so simbolične zastavice, ki jih prejmete ob prostovoljnih prispevkih (priporočeni dar je vrednost ene sveče za zastavico) in jih ponesete na grobove vaših rajnih kot znamenje, da ste bili ob spominu na njih dobrodelni.


DAJMO ŽIVLJENJU PRiLOŽNOST - KOLEDAR 2023 je na voljo brezplačno pri Sv. Martinu. Matere še nerojenih otrok v stiski lahko podprete preko koledarju priloženega obrazca.


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 30. 10., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o prazniku vseh svetih in našem odnosu do smrti; pripravila ga bosta Milena in Peter Četina. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).

VELENJE - bl. A. M. SLOMŠEK - Skupina Stezice vabi ob torkih ob 10. uri v župnišče na Splitski ulici 13 na molitev in druženje.


VELENJE - SV. MARIJA - Prostovoljne darove za obnovljeni oporni zid lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija Velenje - sv. Marija, SI56 0240 0026 2072 722 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


VELENJE - SV. MARTIN - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


459 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page