top of page

Oznanila od 22. do 29. oktobra 2023


Oznanila_29. NEDELJA MED LETOM (22. 10. 2023)
.pdf
Download PDF • 786KB

MISIJONSKA NEDELJA - Darovi današnje misijonske nedelje (22. 10.) so namenjeni za misijone. Vabljeni k velikodušni radodarnosti.


PRILAGODITEV URNIKA SVETIH MAŠ - Po letošnjih kadrovskih spremembah v naših župnijah in zaradi zdravstvenih omejitev ter bolnišk v naših vrstah smo primorani prilagoditi urnik svetih maš. Tako od novembra naprej pri Sv. Mariji v Starem Velenju ne bo več nedeljske jutranje sv. maše ob 8. uri, ostaja pa sv. maša ob 11. uri. Povsod bo med tednom kdaj kakšna sv. maša manj, odvisno tudi od zasedenosti z mašnimi nameni. Spremljajte sprotna tedenska oznanila in se udeležite sv. maš tam, kjer tisti dan so. Hvala za razumevanje.


SREČANJA ZA STARŠE PRVOOBHAJANCEV - V ponedeljek, 23. 10., bo ob 16. uri srečanje za starše prvoobhajancev v cerkvi v Šentjanžu na Vinski Gori. V torek, 24. 10., bo ob 18. uri srečanje za starše prvoobhajancev v župnišču v Šentilju. V petek, 27. 10., bo ob 17.45 uri srečanje za starše prvoobhajancev v veroučni učilnici na Gornji Ponikvi. Vabljeni!


SVETOPISEMSKE URICE - Za predšolske otroke (3 - 6 let) smo začeli s svetopisemskimi uricami. Skupaj z otroki s pomočjo lutk odkrivamo Sveto pismo in moč Božje besede za vsakdanje življenje. Srečanja so ob četrtkih ob 17.15 v kaplaniji (pri Sv. Martinu). Dobrodošle prijave v zakristiji, preko e-pošte, župnijske pisarne ali na telefon 051/382-836 (Cvetka Žlof).

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV - V soboto, 28. oktobra, bo pri večerni maši pri Sv. Martinu srečanje zakoncev jubilantov. Lepo vabljeni zakonci iz vseh velenjskih župnij, vsi, ki letos praznujete okroglo ali pol-okroglo obletnico (5, 10, 15, 20 let …) zakonskega življenja, da se s skupno sv. mašo Bogu zahvalimo za ta dar. Pari se prej prijavite v zakristiji.


ŠENTJANŽ - SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV - V nedeljo, 19. novembra, bo ob 9.30 sveta maša za zakonce jubilante. Vabljeni vsi, ki letos praznujete okroglo ali pol-okroglo obletnico zakonskega življenja. Pari se prijavite organizatorju do 12. novembra na tel. št. 040 784 446 (Mihela) ali 041 896 464 (Branko).


MOŽNOST ZA OSEBNI POGOVOR IN SVETOVANJE - Vsak prvi in tretji ponedeljek v mesecu od 18. do 20. ure je v župnišču v Šaleku (Splitska ulica 13) ga. Tatjana Sodja, zdravnica in psihiatrinja, na voljo za osebni pogovor osebam v stiski ob izgubi bližnjih, kakšni življenjski preizkušnji, duševni stiski ... Na pogovor se lahko prijavite preko e-pošte tatjana.sodja@zupnija-velenje.si. Vabljeni!


NAMESTO SVEČ NA GROBOVE - Vabljeni, da ob spominu na rajne prižgete kakšno svečko manj in raje darujete za mašne namene, za ljudi v stiski ali v kak drug dober namen. Letos bo v velenjskih župnijah pobuda, da namesto sveč na grobove darujete za kritje dolga, ki je nastal ob prenovi opornega zidu ob cerkvi Sv. Marije v Starem Velenju (dolg znaša še 15.000 €). Na voljo bodo simbolične zastavice (priporočeni dar je vrednost ene sveče), ki jih boste prejeli ob prostovoljnih prispevkih in jih boste lahko ponesli na grobove vaših rajnih kot znamenje, da ste bili ob spominu na njih dobrodelni.


KATEHUMENAT - Odrasli, ki bi želeli prejeti zakrament krsta, obhajila in birme (npr. kandidati za botrstvo), vabljeni, da se prijavite za pripravo na prejem zakramentov uvajanja v krščanstvo. Župljani vabljeni, da v duhu svojega misijonskega poklica, ki smo ga vsi prejeli pri svetem krstu, spodbudite v svojem okolju koga, ki bi želel prejeti zakramente in poglobiti življenje v veri.

VELENJE - SV. MARIJA - Darove za obnovljeni oporni zid lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija Velenje - sv. Marija, SI56 0240 0026 2072 722 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


VELENJE - SV. MARTIN - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.

558 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page