top of page

Oznanila od 20. do 27. novembra 2022 (Gornja Ponikva)


Oznanila_34. NEDELJA MED LETOM (20. 11. 2022)
.pdf
Download PDF • 336KB

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE v soboto, 26. 11.: Loke.


BRALKI BERIL v nedeljo, 27. 11.: Nika Potočnik in Laura Rožič.


MEDŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET - Na osnovi prejetih predlogov in s privolitvijo predlaganih je za pastoralno področje Župnije Velenje in župnij v soupravi sestavljen nov medžupnijski pastoralni svet. Sestavljajo ga predlagani člani: Elizabeta Kos in Dominik Prušnik (Gornja Ponikva); Ivica Vanovšek (Šentjanž na Vinski Gori); Mateja Kvartič Dolinšek in Gašper Kuhar (Šentilj); Irena Friškovec in Metod Špital (Velenje - bl. A. M. Slomšek); Tatjana Hudomalj in Martin Mihelak (Velenje - sv. Marija); Cvetka Žlof in Ciril Špital (Velenje - sv. Martin). Imenovani člani v svetu so: Sonja Arlič (Škale), Damjana Auberšek (bogoslužje in kateheza - Plešivec), Jelka Borovnik (Karitas), Oto Kordiš (ključarji), Jana Lesnik (gibanja in glasba), Katarina Mihelak (kateheza in mladina). Svet po službi sestavljajo tudi v župnijah delujoči duhovniki in diakon. Uvodno srečanje bo v torek, 22. 11., ob 20. uri v župnišču pri Sv. Martinu. Pred srečanjem vabljeni k sv. maši (ob 19.00) in po maši k tihi molitvi pred Najsvetejšim.


SREČANJE CERKVENIH PEVCEV - V soboto, 26. 11., vabimo v Vinsko Goro vse cerkvene pevce (organiste, pevovodje, člane odraslih in mladinskih pevskih zborov, pa tudi župljane, ki imate radi bogoslužno petje, ki radi zapojete pri sv. mašah …) na srečanje ob godu sv. Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe (22. 11.). Ob 17.00 bomo prisluhnili nagovoru g. Tadeja Sadarja, ob 18.00 bo sledila sv. maša z ljudskim petjem vseh prisotnih in nato druženje s pogostitvijo, ki ga bo prav gotovo obogatila tudi kakšna priložnostna pesem. Vabljeni!


NEDELJA KARITAS - Na prvo adventno nedeljo, ki je nedelja Karitas, bodo darovi, zbrani pri sv. maši namenjeni za potrebe Karitas (1/3 za domače župnijske Karitas, 2/3 za škofijsko Karitas). Vabljeni k velikodušnosti.


KARITAS bo za prvo adventno nedeljo pripravila adventne venčke, ki jih boste lahko kupili. Darovi zanje bodo namenjeni za Karitas.


DRUŽINSKA SV. MAŠA bo na prvo adventno nedeljo, 27. 11. Vabljeni!


DRUŽINSKO ORATORIJSKO POPOLDNE - V soboto, 3. 12., bo od 16. do 20. ure (sklep z večerno mašo) družinsko oratorijsko popoldne, namenjeno staršem z otroki kot priprava na praznovanje adventa in božiča. Za udeležbo se družine čim prej prijavijo preko spletne strani zupnija-velenje.si (najkasneje do srede, 30. 11.). Lepo vabljeni!


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 27. 11., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o prvi adventni nedelji s poudarkom na dobrih delih; pripravila ga bo Andreja Dermol. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).

Glede dogovarjanja za podeljevanje zakramentov(krst, poroka ...), za pogrebe in upravne ter pastoralne zadeve se iz župnij v soupravi (Ponikva, Šentilj, Šentjanž na Vinski Gori, Velenje - bl. A. M. Slomšek in Velenje - sv. Marija) obrnite na župnijski urad Župnije Velenje - sv. Martin, Šmarška cesta 2, Velenje; tel.: 03/897-56-80, e-pošta: pisarna@zupnija-velenje.si.


69 views0 comments

Comments


bottom of page