top of page

Oznanila od 20. do 27. novembra 2022


Oznanila_34. NEDELJA MED LETOM (20. 11. 2022)
.pdf
Download PDF • 336KB

MEDŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET - Na osnovi prejetih predlogov in s privolitvijo predlaganih je za pastoralno področje Župnije Velenje in župnij v soupravi sestavljen nov medžupnijski pastoralni svet. Sestavljajo ga predlagani člani: Elizabeta Kos in Dominik Prušnik (Gornja Ponikva); Ivica Vanovšek (Šentjanž na Vinski Gori); Mateja Kvartič Dolinšek in Gašper Kuhar (Šentilj); Irena Friškovec in Metod Špital (Velenje - bl. A. M. Slomšek); Tatjana Hudomalj in Martin Mihelak (Velenje - sv. Marija); Cvetka Žlof in Ciril Špital (Velenje - sv. Martin). Imenovani člani v svetu so: Sonja Arlič (Škale), Damjana Auberšek (bogoslužje in kateheza - Plešivec), Jelka Borovnik (Karitas), Oto Kordiš (ključarji), Jana Lesnik (gibanja in glasba), Katarina Mihelak (kateheza in mladina). Svet po službi sestavljajo tudi v župnijah delujoči duhovniki in diakon. Uvodno srečanje bo v torek, 22. 11., ob 20. uri v župnišču pri Sv. Martinu. Pred srečanjem vabljeni k sv. maši (ob 19.00) in po maši k tihi molitvi pred Najsvetejšim.


SREČANJE CERKVENIH PEVCEV - V soboto, 26. 11., vabimo v Vinsko Goro vse cerkvene pevce (organiste, pevovodje, člane odraslih in mladinskih pevskih zborov, pa tudi župljane, ki imate radi bogoslužno petje, ki radi zapojete pri sv. mašah …) na srečanje ob godu sv. Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe (22. 11.). Ob 17.00 bomo prisluhnili nagovoru g. Tadeja Sadarja, ob 18.00 bo sledila sv. maša z ljudskim petjem vseh prisotnih in nato druženje s pogostitvijo, ki ga bo prav gotovo obogatila tudi kakšna priložnostna pesem. Vabljeni!


NEDELJA KARITAS - Na prvo adventno nedeljo, ki je nedelja Karitas, bodo darovi, zbrani pri sv. maši namenjeni za potrebe Karitas (1/3 za domače župnijske Karitas, 2/3 za škofijsko Karitas). Vabljeni k velikodušnosti.


DRUŽINSKO ORATORIJSKO POPOLDNE - V soboto, 3. 12., bo od 16. do 20. ure (sklep z večerno mašo) družinsko oratorijsko popoldne, namenjeno staršem z otroki kot priprava na praznovanje adventa in božiča. Za udeležbo se družine čim prej prijavijo preko spletne strani zupnija-velenje.si (najkasneje do srede, 30. 11.). Lepo vabljeni!


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 27. 11., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o prvi adventni nedelji s poudarkom na dobrih delih; pripravila ga bo Andreja Dermol. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).


VINSKA GORA IN PONIKVA - Obe Karitas bosta za prvo adventno nedeljo pripravili adventne venčke, ki jih boste lahko kupili na Vinski Gori in Ponikvi. Darovi zanje bodo namenjeni za Karitas.


BEVČE - V petek, 25. 11., vabljeni ob 16.30 uri v gasilski dom v Bevče na adventne delavnice izdelovanja adventnih venčkov.


VELENJE - SV. MARTIN

MARTINOV SREČELOV - Na Martinovo nedeljo ste ob župnijskem prazniku za pripravljene dobitke srečelova s prostovoljnimi prispevki zbrali 1176,7 €, ki bodo namenjeni za obnovo župnijske cerkve. Hvala vsem dobrotnikom ter Niki in vsej ekipi za pripravo in izvedbo srečelova.


GOD SVETE BARBARE - 4. decembra goduje sv. Barbara, zavetnica rudarjev. Ker je Velenje "knapovsko mesto" in je že več kot 140 let močno povezano s premogovništvom, v nedeljo, 4. 12., vabimo vse (upokojene) rudarje k sveti maši ob 10.00. Zbor uniformiranih rudarjev bo ob 9.40 na parkirišču pred cerkvijo. Po sveti maši sledi "knapovska" malica. "Naj živi nam večno, naš rudarski SREČNO!"


VELENJE - SV. MARTIN - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


VELENJE - SV. MARIJA - Prostovoljne darove za obnovljeni oporni zid lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija Velenje - sv. Marija, SI56 0240 0026 2072 722 - za obnovo. Hvala za vaš dar.

396 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page