top of page

Oznanila od 2. do 9. oktobra 2022


Oznanila_27. NEDELJA MED LETOM (2. 10. 2022)
.pdf
Download PDF • 1.10MB

SPREMENJEN RAZPORED MAŠ - Od ponedeljka velja spremenjen razpored maš po župnijah v Velenju in okolici. Razpored je prilagojen možnostim in potrebam na terenu, zlasti pri nedeljskem urniku. Še vedno ostaja zadostno število maš in dovolj prostora v vseh cerkvah. Če termina, ki ste ga bila navajeni, v vaši cerkvi ni več na voljo, lahko obiščete mašo ob tem terminu v kateri od bližnjih cerkva. Sprejmite že nekaj časa pričakovano in načrtovano spremembo z razumevanjem, možnost obiska sv. maše pa kot velik Božji dar človeku.


VOLITVE ČLANOV V MEDŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET - V nedeljo, 16. oktobra, bodo v župnijah celjske škofije volitve članov župnijskih pastoralnih svetov za obdobje naslednjih petih let. Za naše pastoralno področje (Velenje z okolico) bomo izbirali predstavnike za medžupnijski pastoralni svet. Vsako od obstoječih šest župnij bosta v svetu zastopala po dva predstavnika, ki bosta izvoljena v posamezni župniji. Razmislite in se v molitvi posvetujte s Svetim Duhom, katere kandidate z vašega področja bi predlagali za omenjeno nalogo. Predloge boste na volilno nedeljo zapisali na lističe, ki jih boste dobili pri maši.


ŽELIŠ POSTATI SKAVT? - Vsi otroci in mladi od 8. leta starosti dalje, ki želite postati skavti, ste vabljeni na 1. skavtsko srečanje, ki bo v nedeljo, 9. oktobra, ob 15. uri pri križu na travniku ob Šaleški cesti. Bodite pripravljeni!


SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV - V soboto, 29. oktobra, bo pri večerni maši pri Sv. Martinu srečanje zakoncev jubilantov. Lepo vabljeni zakonci iz vseh velenjskih župnij, vsi, ki ste letos praznovali okroglo ali pol-okroglo obletnico (5, 10, 15, 20 let …) zakonskega življenja, da se s skupno sv. mašo Bogu zahvalite za ta dar. Pari se prej prijavite v zakristiji.


NAMESTO SVEČ NA GROBOVE - Vabljeni, da ob spominu na rajne prižgete kakšno svečko manj in raje darujete za mašne namene, za ljudi v stiski ali v kak drug dober namen. Letos bo v velenjskih župnijah pobuda, da namesto sveč na grobove darujete za kritje dolga, ki je nastal ob prenovi opornega zidu ob cerkvi Sv. Marije v Starem Velenju (dolg znaša dobrih 33.000 €). Na voljo bodo simbolične zastavice, ki jih boste prejeli ob prostovoljnih prispevkih in jih boste lahko ponesli na grobove vaših rajnih kot znamenje, da ste bili ob spominu na njih dobrodelni.


KATEHUMENAT - Odrasli, ki bi želeli prejeti zakrament krsta, obhajila in birme (npr. kandidati za botrstvo), vabljeni, da se prijavite za pripravo na prejem zakramentov uvajanja v krščanstvo.


VINCENCIJEV KOLEDAR - Z nakupom koledarja, ki so ga pripravili Vincencijevi prostovoljci, podprete njihovo delo z brezdomci in otroki. Koledar je na voljo v cerkvi (priporočeni dar: 10 €).


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 9. oktobra, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o volitvah novih članov ŽPS; pripravila ga bo Tatjana Hudomalj. Posnetkom oddaj lahko prisluhnete tudi na spletni strani ter na YouTube in Facebook strani Župnije Velenje. Vabljeni k poslušanju.


PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.

627 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page