top of page

Oznanila od 19. do 26. novembra 2023 (Gornja Ponikva)


Oznanila_33. NEDELJA MED LETOM (19. 11. 2023)
.pdf
Download PDF • 967KB

ČIŠČENJE za nedeljo, 26. 11. 2023: Stebovnik.


BRALCA BERIL v nedeljo, 26. 11. 2023: Uroš Kolenc in Valentina Prušnik.


DRUŽINSKA KATEHEZA - V soboto, 2. 12., vabljene družine z otroki in mladostniki na družinsko katehezo pred začetkom adventnega časa. Srečanje bo pri Sv. Martinu od 16. do 18. ure, z začetkom v učilnici nad zakristijo. Prijavnica bo dostopna na župnijski spletni strani. Vabljeni!


SREČANJE CERKVENIH PEVCEV - V soboto, 25. 11., bo pri Sv. Martinu srečanje za vse cerkvene pevce (organiste, pevovodje, člane odraslih in mladinskih pevskih zborov, pa tudi župljane, ki imate radi bogoslužno petje, ki radi zapojete pri sv. mašah …). Ob 18. uri bomo prisluhnili nagovoru g. Tadeja Vindiša (skupina Svetnik), ob 19. uri bo sv. maša z ljudskim petjem in nato druženje s pogostitvijo. Vabljeni!


SVETOPISEMSKE URICE - Naslednje srečanje za predšolske otroke bo v četrtek, 23. novembra, ob 17.15 uri v kaplaniji (pri Sv. Martinu). Dobrodošle prijave v zakristiji, preko e-pošte, župnijske pisarne ali na telefon 051/382-836 (Cvetka Žlof).


MOŽNOST ZA OSEBNI POGOVOR IN SVETOVANJE - Vsak drugi in četrti torek v mesecu bo od 18. do 20. ure v župnišču v Šaleku (Splitska ulica 13) ga. Tatjana Sodja, zdravnica in psihiatrinja, na voljo za osebni pogovor osebam v stiski. Prijave: tatjana.sodja@zupnija-velenje.si.


KATEHUMENAT - Odrasli, ki bi želeli prejeti zakrament krsta, obhajila in birme (npr. kandidati za botrstvo), vabljeni, da se prijavite za pripravo na prejem zakramentov uvajanja v krščanstvo.


DRUŽINSKA PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR 2024 sta na voljo v vseh župnijah (dar za Pratiko znaša 7,5 €, za koledar 3,5 €).


DAJMO ŽIVLJENJU PRILOŽNOST - KOLEDAR 2024 je koledar s posebnim sporočilom. Vsak človek daje svetu edinstven pečat. Vsak otrok spremeni svet, a najprej potrebuje pomoč njegova mama, da se lahko rodi. Glavni in edini namen zavoda Biser je: pomagati nosečnicam v stiski poiskati uresničljivo alternativo umetnemu splavu in jim stati ob strani pri rasti v materinski vlogi in, kjer je možno, dati podporo tudi očetom v očetovski vlogi, dokler to želijo. Otroci v koledarju povezujejo preteklost in prihodnost. Vsako življenje je neprecenljivo in večno. Brez mame ni novega življenja. Vabimo vas, da ponesete koledar na svoje domove in po svojih zmožnostih darujete za nosečnice, ki so v stiski, da bi sprejele klic Življenja in materinstva. Več informacij in položnice so v koledarju.


GORNJA PONIKVA - Dragi otroci in starši, na Gornjo Ponikvo prihaja dobrotnik sv. Miklavž. Z največjim veseljem nas bo obiskal v torek, 5. decembra, ob 17. uri v župnijski cerkvi sv. Pankracija na Ponikvi. Da bo veselje nepopisno, starše vabimo, da prijavite svoje otroke, najkasneje do četrtka, 30. novembra 2023. Več informacij o prijavi najdete tukaj.


ŠENTJANŽ IN GORNJA PONIKVA - KARITAS se zahvaljuje za vse darove, ki ste jih prinesli na zahvalno nedeljo.

42 views0 comments
bottom of page