top of page

Oznanila od 19. do 26. februarja 2023


Oznanila_7. NEDELJA MED LETOM (19. 02. 2023)
.pdf
Download PDF • 261KB

POSTNA POSTAVA - Postni čas nas pripravlja na veliko noč. Naj bo to čas milosti, duhovne poglobitve in dobrih del, ki jih bomo darovali za potrebe Cerkve in sveta. Cerkev za postni čas določa posebne oblike spokornosti. Strogi post je na pepelnično sredo (letos 22. februarja) in na veliki petek (letos 7. aprila). Ta dva dneva se največ enkrat na dan do sitega najemo in se zdržimo mesnih jedi. Strogi post veže katoličane od izpolnjenega 18. leta do začetka 60. leta. Samo zdržek od mesnih jedi je na vse petke v letu. Zunaj postnega časa smemo zdržek od mesnih jedi zamenjati s kakim drugim dobrim delom pokore ali ljubezni do bližnjega. Zdržek od mesnih jedi veže vernike od izpolnjenega 14. leta. Kadar je praznik (cerkveni ali državni) na petek ali je kakšna slovesnost v družini (poroka, pogreb …), post in zdržek odpadeta.


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 26. februarja, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o začetku postnega časa; pripravil ga bo Klemen Klemen. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).


ŽUPNIJSKA KARITAS GORNJA PONIKVA zbira prostovoljne prispevke za prizadete v potresu v Turčiji in Siriji. Darovi se nabirajo v posebnem nabiralniku v cerkvi.

VELENJE - SV. MARIJA - Darove za obnovljeni oporni zid lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija Velenje - sv. Marija, SI56 0240 0026 2072 722 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


VELENJE - SV. MARTIN - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.

399 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page