top of page

Oznanila od 17. do 24. septembra 2023 (Gornja Ponikva)

 

Oznanila_24. NEDELJA MED LETOM (17. 9. 2023)
.pdf
Download PDF • 1.01MB

ČIŠČENJE za nedeljo, 24. 9. 2023: Vrhe.


BRALKI BERIL v nedeljo, 24. 9. 2023: Maša Jazbec in Tjaša Hostnikar.


SLOMŠKOVA NEDELJA - V nedeljo, 24. septembra, vabljeni k praznovanju praznika župnijskega sozavetnika bl. A. M. Slomška. Pri vseh svetih mašah se bomo spomnili našega prvega blaženega. Slovesneje bomo Slomškov god praznovali v nedeljo zvečer ob 19. uri v cerkvi v Šaleku. Po maši bo preprosta pogostitev. Gospodinje vabimo k pripravi peciva (prinesete lahko k maši). Vabljeni k praznovanju!

Osrednje vseslovensko praznovanje Slomškove nedelje bo v Zavodu A. M. Slomška na Vrbanski cesti v Mariboru. Ob 15. uri bo molitvena ura, ob 16. uri sveta maša; vodi ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.


KATEHETSKA NEDELJA - Na Slomškovo nedeljo (24. 9.) bomo pri svetih mašah pri Sv. Martinu ob 10. uri in v Šentilju prosili za blagoslov novega katehetskega leta, ki ga začenjamo. Starši in otroci, vabljeni k sodelovanju pri mašah.


PRIPRAVA NA KRST - Starši, ki nameravate v bližnji prihodnosti krstiti otroka, vabljeni skupaj z botri na pripravo na krst, ki bo v četrtek, 21. 9, ob 17.30 uri v učilnici nad zakristijo pri Sv. Martinu.


KATEHUMENAT - Odrasli, ki bi želeli prejeti zakrament krsta, obhajila in birme (npr. kandidati za botrstvo), vabljeni, da se prijavite za pripravo na prejem zakramentov uvajanja v krščanstvo.


VEROUK - Verouk poteka po urnikih, ki so objavljeni na spletni strani zupnija-velenje.si. Še ne vpisane otroke, ki že prihajajo k verouku (2. - 9. razred), starši vpišite preko e-prijavnice na spletni strani.


JOŽEFOVI MOŽJE - Skupina za može in fante začenja z rednimi mesečnimi srečanji, ki so vsak tretji četrtek v mesecu. Srečanje bo v četrtek, 21. septembra, ob 20. uri v župnišči pri Sv. Martinu. Vabljeni dosedanji in novi udeleženci.


VINCENCIJEV KOLEDAR - Z nakupom koledarja, ki so ga pripravili Vincencijevi prostovoljci, podprete njihovo delo z brezdomci in otroki. Koledar je na voljo v cerkvi (priporočeni dar: 10 €).

55 views0 comments

Comentários


bottom of page