top of page

Oznanila od 16. do 23. oktobra 2022 (Gornja Ponikva)Oznanila_29. NEDELJA MED LETOM (16. 10. 2022)
.pdf
Download PDF • 462KB

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE v soboto, 22. 10.: Studence.

BRALKA BERIL v nedeljo, 23. 10.: Nika Potočnik in Laura Rožič.


OTROŠKO-MLADINSKI PEVSKI ZBOR - Vsi mladi, ki ste nasmejani in radi pojete, vabljeni, da se pridružite otroško-mladinskemu pevskemu zboru. Pevske vaje so ob sobotah ob 9.30 v Mladinskem klubu na Ponikvi.

MISIJONSKA NEDELJA - Darovi prihodnje - misijonske - nedelje bodo namenjeni za misijone.

V soboto, 22. 10., ob 19.45 uri bo v učilnici nad zakristijo pri Sv. Martinu predstavitev misijona v Keniji, ki ga je obiskal Miha Jevšenak in drugi predstavniki gibanja Pota. Vabljeni!


VOLITVE ČLANOV V MEDŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET - Prihodnjo nedeljo še lahko oddate lističe s predlaganimi kandidati iz vaše župnije za medžupnijski pastoralni svet.


DIAKONSKO POSVEČENJE - Danes, 16. 10., bo v župnijski cerkvi sv. Jerneja v Vojniku diakonsko posvečenje. Za službo stalnega diakona bodo po rokah škofa Maksimilijana posvečeni Karel Brezovšek iz Župnije Vojnik, Roman Kavšak iz Župnije Šoštanj in Jože Prislan iz Župnije Mozirje. V diakona v pripravi na službo mašnika pa bo posvečen fr. Drago Ferencek iz Ljubljane, bogoslovec iz reda dominikancev. Podprimo kandidate na poti služenja z molitvijo.


PRIPRAVA NA KRST - Starši, ki nameravate v bližnji prihodnosti krstiti otroka, vabljeni skupaj z botri na pripravo na krst, ki bo v četrtek, 20. 10, ob 17.30 uri v učilnici nad zakristijo pri Sv. Martinu.


MOŠKI ZAJTRK - Možje in fantje vabljeni v soboto, 22. 10., ob 9. uri v župnišče k Sv. Martinu na moški zajtrk s p. Brankom Cestnikom, ki nam bo spregovoril o vračanju surovosti v našo družbo in kaj nam je storiti. Prijavnico najdete na župnijski spletni strani (oznanila/koledar).


NAMESTO SVEČ NA GROBOVE - Vabljeni, da ob spominu na rajne namesto preveč sveč darujete za mašne namene, za ljudi v stiski ali v dober namen. V velenjskih župnijah je pobuda, da namesto sveč na grobove darujete za kritje dolga, ki je nastal ob prenovi opornega zidu ob cerkvi v Starem Velenju (dolg znaša dobrih 33.000 €). Na voljo so simbolične zastavice, ki jih prejmete ob prostovoljnih prispevkih (priporočeni dar je vrednost ene sveče za zastavico) in jih ponesete na grobove vaših rajnih kot znamenje, da ste bili ob spominu na njih dobrodelni.


NAROČILO NAMENOV ZA SPOMINSKE MAŠE - Namene za spominske maše ob bližnjem prazniku vseh svetnikov lahko naročite v zakristiji ali jih oddate v župnijski pisarni oz. v nabiralnik.


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 23. 10., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o misijonski nedelji in misijonu v Keniji; pripravil ga bo Miha Jevšenak. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).


Glede dogovarjanja za podeljevanje zakramentov (krst, poroka ...), za pogrebe in upravne ter pastoralne zadeve se iz župnij v soupravi (Ponikva, Šentilj, Šentjanž na Vinski Gori, Velenje - bl. A. M. Slomšek in Velenje - sv. Marija) obrnite na župnijski urad Župnije Velenje - sv. Martin, Šmarška cesta 2, Velenje; tel.: 03/897-56-80, e-pošta: pisarna@zupnija-velenje.si.

28 views0 comments

Comentários


bottom of page