top of page

Oznanila od 16. do 23. oktobra 2022


Oznanila_29. NEDELJA MED LETOM (16. 10. 2022)
.pdf
Download PDF • 462KB

MISIJONSKA NEDELJA - Darovi prihodnje - misijonske - nedelje bodo namenjeni za misijone.

V soboto, 22. 10., ob 19.45 uri bo v učilnici nad zakristijo pri Sv. Martinu predstavitev misijona v Keniji, ki ga je obiskal Miha Jevšenak in drugi predstavniki gibanja Pota. Vabljeni!


VOLITVE ČLANOV V MEDŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET - Prihodnjo nedeljo še lahko oddate lističe s predlaganimi kandidati iz vaše župnije za medžupnijski pastoralni svet.


DIAKONSKO POSVEČENJE - Danes, 16. 10., bo v župnijski cerkvi sv. Jerneja v Vojniku diakonsko posvečenje. Za službo stalnega diakona bodo po rokah škofa Maksimilijana posvečeni Karel Brezovšek iz Župnije Vojnik, Roman Kavšak iz Župnije Šoštanj in Jože Prislan iz Župnije Mozirje. V diakona v pripravi na službo mašnika pa bo posvečen fr. Drago Ferencek iz Ljubljane, bogoslovec iz reda dominikancev. Podprimo kandidate na poti služenja z molitvijo.


PRIPRAVA NA KRST - Starši, ki nameravate v bližnji prihodnosti krstiti otroka, vabljeni skupaj z botri na pripravo na krst, ki bo v četrtek, 20. 10, ob 17.30 uri v učilnici nad zakristijo pri Sv. Martinu.


MOŠKI ZAJTRK - Možje in fantje vabljeni v soboto, 22. 10., ob 9. uri v župnišče k Sv. Martinu na moški zajtrk s p. Brankom Cestnikom, ki nam bo spregovoril o vračanju surovosti v našo družbo in kaj nam je storiti. Prijavnico najdete na župnijski spletni strani (oznanila/koledar).


SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV - V soboto, 29. oktobra, bo pri večerni maši pri Sv. Martinu srečanje zakoncev jubilantov. Lepo vabljeni zakonci iz vseh velenjskih župnij, vsi, ki ste letos praznovali okroglo ali pol-okroglo obletnico (5, 10, 15, 20 let …) zakonskega življenja, da se s skupno sv. mašo Bogu zahvalite za ta dar. Pari se prej prijavite v zakristiji.


NAMESTO SVEČ NA GROBOVE - Vabljeni, da ob spominu na rajne namesto preveč sveč darujete za mašne namene, za ljudi v stiski ali v dober namen. V velenjskih župnijah je pobuda, da namesto sveč na grobove darujete za kritje dolga, ki je nastal ob prenovi opornega zidu ob cerkvi v Starem Velenju (dolg znaša dobrih 33.000 €). Na voljo so simbolične zastavice, ki jih prejmete ob prostovoljnih prispevkih (priporočeni dar je vrednost ene sveče za zastavico) in jih ponesete na grobove vaših rajnih kot znamenje, da ste bili ob spominu na njih dobrodelni.


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 23. 10., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o misijonski nedelji in misijonu v Keniji; pripravil ga bo Miha Jevšenak. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).


VELENJE - bl. A. M. SLOMŠEK - Skupina Stezice vabi ob torkih ob 10. uri v župnišče na Splitski ulici 13 na molitev in druženje.


VELENJE - SV. MARIJA - Prostovoljne darove za obnovljeni oporni zid lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija Velenje - sv. Marija, SI56 0240 0026 2072 722 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


VELENJE - SV. MARTIN - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


734 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page