top of page

Oznanila od 15. do 22. oktobra 2023 (Šentilj)


Oznanila_28. NEDELJA MED LETOM (15. 10. 2023)
.pdf
Download PDF • 370KB

BRALKI BOŽJE BESEDE v nedeljo, 22. 10.: Jana Meh in Melita Jelen.


KONCERT ŠAPZ - Šaleški akademski pevski zbor z zborovodkinjo Danico Pirečnik vabi na predtekmovalni koncert, ki bo v nedeljo, 15. oktobra, ob 19. uri v cerkvi Sv. Martina v Velenju. Veseli bomo, če se boste koncerta lahko udeležili in nas tako pospremili na tekmovanje v Dubrovnik, kamor se odpravljamo konec oktobra. Lep pevski pozdrav!


SVETOPISEMSKE URICE - Za predšolske otroke (3 - 6 let) začenjamo s svetopisemskimi uricami. Skupaj z otroki s pomočjo lutk odkrivamo Sveto pismo in moč Božje besede za vsakdanje življenje. Prvo srečanje bo v četrtek, 19. oktobra, ob 17.15 v kaplaniji (pri Sv. Martinu). Dobrodošle prijave v zakristiji, preko e-pošte, župnijske pisarne ali na telefon 051/382-836 (Cvetka Žlof).


PRIPRAVA NA KRST - Starši, ki nameravate v bližnji prihodnosti krstiti otroka, vabljeni skupaj z botri na pripravo na krst, ki bo v četrtek, 19. 10, ob 17.30 uri v učilnici nad zakristijo pri Sv. Martinu.


DRUŽINSKA MAŠA - V nedeljo, 22. oktobra, bodo sv. mašo ob 10. uri pri Sv. Martinu oblikovale družine. Vabljene še zlasti mlade družine.


SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV - V soboto, 28. oktobra, bo pri večerni maši pri Sv. Martinu srečanje zakoncev jubilantov. Lepo vabljeni zakonci iz vseh velenjskih župnij, vsi, ki letos praznujete okroglo ali pol-okroglo obletnico (5, 10, 15, 20 let …) zakonskega življenja, da se s skupno sv. mašo Bogu zahvalimo za ta dar. Pari se prej prijavite v zakristiji.


MOŽNOST ZA OSEBNI POGOVOR IN SVETOVANJE - Vsak prvi in tretji ponedeljek v mesecu (od ponedeljka, 16. 10. dalje) bo od 18. do 20. ure v župnišču v Šaleku (Splitska ulica 13) ga. Tatjana Sodja, zdravnica in psihiatrinja, na voljo za osebni pogovor osebam v stiski ob izgubi bližnjih, kakšni življenjski preizkušnji, duševni stiski ... Na pogovor se lahko prijavite preko e-pošte tatjana.sodja@zupnija-velenje.si. Vabljeni!


NAMESTO SVEČ NA GROBOVE - Vabljeni, da ob spominu na rajne prižgete kakšno svečko manj in raje darujete za mašne namene, za ljudi v stiski ali v kak drug dober namen. Letos bo v velenjskih župnijah pobuda, da namesto sveč na grobove darujete za kritje dolga, ki je nastal ob prenovi opornega zidu ob cerkvi Sv. Marije v Starem Velenju (dolg znaša še 15.000 €). Na voljo bodo simbolične zastavice (priporočeni dar je vrednost ene sveče), ki jih boste prejeli ob prostovoljnih prispevkih in jih boste lahko ponesli na grobove vaših rajnih kot znamenje, da ste bili ob spominu na njih dobrodelni.


VAL SVELOBE - 15. oktober je mednarodni dan otrok, ki so umrli med nosečnostjo ali kmalu po porodu. Zavod ŽIV!M ob spominu na te otroke organizira spominsko slovesnost ob obeležju za vse umrle otroke na pokopališču Podkraj pri Velenju. Na dogodku s kulturnim programom ob 16. uri bodo v spomin na umrle otroke prižgali svečke z imeni otrok. Toplo vabljeni vsi starši, ki ste doživeli izgubo otroka, in vsi tisti, ki bi jim želeli sočutno stati ob strani.


KATEHUMENAT - Odrasli, ki bi želeli prejeti zakrament krsta, obhajila in birme (npr. kandidati za botrstvo), vabljeni, da se prijavite za pripravo na prejem zakramentov uvajanja v krščanstvo. Župljani vabljeni, da v duhu svojega misijonskega poklica, ki smo ga vsi prejeli pri svetem krstu, spodbudite v svojem okolju koga, ki bi želel prejeti zakramente in poglobiti življenje v veri.

72 views0 comments

Comments


bottom of page