top of page

Oznanila od 15. do 22. januarja 2023


Oznanila_2. NEDELJA MED LETOM (14. 01. 2023)
.pdf
Download PDF • 344KB

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA - V predbožični dobrodelni pobudi zbiranja darov ob Lučki miru iz Bethelema se je v vseh župnijah, kjer so lučko prinesli skavti, zbralo skupaj 2122 €. Skavti se zahvaljujejo za vaše darove, ki bodo v glavnini namenjeni za podporo slovenskim družinam, ki so v stiski, in misijonu v Liberiji, kjer deluje nekdanja skavtinja Sabina Kern.


TRIKRALJEVSKI KOLEDNIKI - Nekatere skupine trikraljevskih kolednikov v naših župnijah so darove, zbrane ob koledovanju, namenile v dobrodelne namene. Tako so skupine mladih kolednikov v župniji Gornja Ponikva letos za misijone zbrale in darovale 1357,26 €. Dve koledniški skupini otrok iz Bevč sta skupaj zbrali dobrih 1090 € in jih namenili za vzdrževalna dela v cerkvi in okolici cerkve v Bevčah. Šaleški koledniki so zbrali 1500 € in jih darovali družini v stiski (iz Velenja). Vse omenjene skupine so se pred začetkom poti zbrale tudi k blagoslovu krede, nalepk in kolednikov. Koledniki iz Grč so za župnijo Gornja Ponikva darovali 50 €. Hvala vsem, ki se trudite, da je trikraljevsko koledovanje več kot samo folklora in ga oplemenitite z oznanjevalno-karitativnim značajem. Hvala tudi vsem, ki ste z darovi podprli njihov plemeniti namen.


SREČANJE ZA BRALCE BOŽJE BESEDE VSEH ŽUPNIJ - Pred nedeljo Božje besede vabljeni vsi bralci Božje besede pri sv. mašah na prvo skupno srečanje, in sicer v soboto, 21. 1., ob 17.30 uri v učilnico nad zakristijo pri Sv. Martinu. Lepo vabljeni!


PRIPRAVA NA KRST - Starši, ki nameravate v bližnji prihodnosti krstiti otroka, vabljeni skupaj z botri na pripravo na krst, ki bo v četrtek, 19. 1., ob 17.30 uri v učilnici nad zakristijo pri Sv. Martinu.


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 22. januarja, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o nedelji Božje besede; pripravila ga bo Jožica Plešnik. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).


ŠENTILJ - VERSKI TISK: priporočamo, da si naročniki Družine in Ognjišča uredite prejemanje verskega tiska po pošti na dom. Kdor bi kljub temu še naprej želel prejemati tiskovine preko župnije, lahko naročnino na verski tisk podaljša pri g. Andreju Mazeju.


VELENJE - SV. MARIJA - Darove za obnovljeni oporni zid lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija Velenje - sv. Marija, SI56 0240 0026 2072 722 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


VELENJE - SV. MARTIN - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.

384 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page