top of page

Oznanila od 14. do 21. januarja 2024 (Šentjanž)

Oznanila_2. NEDELJA MED LETOM (14.1.2024)
.pdf
Download PDF • 890KB

ČIŠČENJE CERKVE: Jožica Grudnik.


BRALCA BOŽJE BESEDE v nedeljo, 21. 1.: Silva Rednak in Janez Vanovšek.


DOBRODELNI TRIKRALJEVSKI KOLEDNIKI - Šaleški trije kralji so z letošnjim koledovanjem zbrali 1840 €. Celotno vsoto namenjajo mladi družini iz naše združene župnije, ki je pomoči potrebna. Vsakemu posebej se zahvaljujejo za sodelovanje in želijo blagoslova. »Prihodnje leto pa se spet srečamo,« obljubljajo. - V Bevčah so se tudi letos podali na pot koledniki - otroci, in sicer v dveh skupinah. Njihov obisk po domovih je bil dobrodelno naravnan; zbrane darove (dobrih 1000 €) so namenili za vzdrževanje cerkve sv. Miklavža v domačih Bevčah. - Na Gornji Ponikvi so koledovanje organizirali oratorijski animatorji in za misijone zbrali 1309,07 €. - Vsem organizatorjem koledovanja iskrena hvala za pripravljenost in koordinacijo ter za dobrodelno držo pri tem lepem običaju, povezanim z božičnim časom.


SKLEP ADVENTNE SPODBUDE »Otroci za otroke« - Otroci lahko zbrane darove še oddate v cerkvi pri jaslicah ali pri rednem verouku.


PRIPRAVA NA KRST - Starši, ki nameravate v bližnji prihodnosti krstiti otroka, vabljeni skupaj z botri na pripravo na krst, ki bo v četrtek, 18. 1., ob 17.30 uri v učilnici nad zakristijo pri Sv. Martinu.


SLAVILNI VEČER PRED NEDELJO BOŽJE BESEDE - V soboto, 20. 1., na predvečer nedelje Božje besede, bo ob 19.45 bo pri Sv. Martinu slavilni večer za župljane vseh župnij. Tokrat bo posebej poudarek na Božji besedi, zato lepo vabljeni tudi bralci Božje besede iz vseh župnij!


MEDŽUPNIJSKO ROMANJE V SEVERNO ITALIJO - Od 2. do 4. maja 2024 bo romanje v severno Italijo (Schio - Verona - Chiampo - Madonna Della Corona - Sirmione - Padova). Cena romanja je 279 €, prijave zbira ga. Zvonka Špeh (041/447-726) - do zasedbe prostih mest.


VERSKI TISK - Januar je mesec verskega tiska in zato priložnost, da si priskrbite celoletno redno branje z duhovno vsebino. Po pošti na dom lahko naročite tednik Družina, mesečnik Ognjišče, revijo Prijatelj, Misijonska obzorja, Mohorjeve knjige, molitvena revija Magnificat, Beseda med nami, Božje okolje ...


MOŽNOST ZA OSEBNI POGOVOR IN SVETOVANJE - Vsak drugi in četrti torek v mesecu bo od 18. do 20. ure v župnišču v Šaleku (Splitska 13) ga. Tatjana Sodja, zdravnica in psihiatrinja, na voljo za osebni pogovor osebam v stiski. Prijave: tatjana.sodja@zupnija-velenje.si.


ŠENTJANŽ - MePZ Šentjanž na Vinski Gori vabi nove pevce, da se nam pridružite. Lepo vabljeni vsi, ki radi pojete, se družite in s pesmijo slavite Boga. Veseli bomo vsakega novega člana/pevca, še posebej pa bi radi okrepili ženske glasove. Tako bo naša pesem, hvalnica Bogu, zvenela še bolj mogočno. Več info na 041 723 878 (Zdenko).

140 views0 comments

Comments


bottom of page