top of page

Oznanila od 12. do 19. novembra 2023


Oznanila_32. NEDELJA MED LETOM (12. 11. 2023)
.pdf
Download PDF • 820KB

PREDSTAVITEV CAMINA - Simona in Simon Špital bosta v nedeljo, 12. 11., ob 17. uri v učilnici nad zakristijo pri Sv. Martinu predstavila njuno pot v Santiago. Lepo vabljeni!


PRIPRAVA NA KRST - Starši, ki nameravate v bližnji prihodnosti krstiti otroka, vabljeni skupaj z botri na pripravo na krst, ki bo v četrtek, 16. 11, ob 17.30 uri v učilnici nad zakristijo pri Sv. Martinu.


SVETOPISEMSKE URICE - Naslednje srečanje za predšolske otroke bo v četrtek, 16. novembra, ob 17.15 uri v kaplaniji (pri Sv. Martinu). Dobrodošle prijave v zakristiji, preko e-pošte, župnijske pisarne ali na telefon 051/382-836 (Cvetka Žlof).


SREČANJE ZA BIRMANCE, STARŠE IN BOTRE BIRMANCEV - V soboto, 18. 11., bo srečanje za starše, botre in birmance. Začelo se bo ob 9. uri v cerkvi z nagovorom osrednjega gosta, zaporniškega duhovnika Robija Friškovca. Srečanje se zaključi ob 12. uri.


DRUŽINSKA MAŠA - V nedeljo, 19. novembra, bodo sv. mašo ob 10. uri pri Sv. Martinu oblikovale družine. Vabljene še zlasti mlade družine.


MOŽNOST ZA OSEBNI POGOVOR IN SVETOVANJE - Vsak drugi in četrti torek v mesecu bo od 18. do 20. ure v župnišču v Šaleku (Splitska ulica 13) ga. Tatjana Sodja, zdravnica in psihiatrinja, na voljo za osebni pogovor osebam v stiski. Prijave: tatjana.sodja@zupnija-velenje.si.


KATEHUMENAT - Odrasli, ki bi želeli prejeti zakrament krsta, obhajila in birme (npr. kandidati za botrstvo), vabljeni, da se prijavite za pripravo na prejem zakramentov uvajanja v krščanstvo.


SREČANJE CERKVENIH PEVCEV - V soboto, 25. 11., bo na Gornji Ponikvi srečanje za vse cerkvene pevce (organiste, pevovodje, člane odraslih in mladinskih pevskih zborov, pa tudi župljane, ki imate radi bogoslužno petje, ki radi zapojete pri sv. mašah …). Ob 17. uri bomo prisluhnili nagovoru g. Tadeja Vindiša (skupina Svetnik), ob 18. uri bo sv. maša z ljudskim petjem in nato druženje s pogostitvijo. Vabljeni!


DRUŽINSKA PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR 2024 sta na voljo v vseh župnijah (dar za Pratiko znaša 7,5 €, za koledar 3,5 €).


DAJMO ŽIVLJENJU PRILOŽNOST - KOLEDAR 2024 je koledar s posebnim sporočilom. Vsak človek daje svetu edinstven pečat. Vsak otrok spremeni svet, a najprej potrebuje pomoč njegova mama, da se lahko rodi. Glavni in edini namen zavoda Biser je: pomagati nosečnicam v stiski poiskati uresničljivo alternativo umetnemu splavu in jim stati ob strani pri rasti v materinski vlogi in, kjer je možno, dati podporo tudi očetom v očetovski vlogi, dokler to želijo. Otroci v koledarju povezujejo preteklost in prihodnost. Vsako življenje je neprecenljivo in večno. Brez mame ni novega življenja. Vabimo vas, da ponesete koledar na svoje domove in po svojih zmožnostih darujete za nosečnice, ki so v stiski, da bi sprejele klic Življenja in materinstva. Več informacij in položnice so v koledarju.


VELENJE - SV. MARIJA - Darove za obnovljeni oporni zid lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija Velenje - sv. Marija, SI56 0240 0026 2072 722 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


VELENJE - SV. MARTIN - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.

524 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page