top of page

Oznanila od 12. do 19. marca 2023 (Šentjanž)

Updated: Mar 12, 2023


Oznanila_3. POSTNA NEDELJA (12. 03. 2023)
.pdf
Download PDF • 917KB

ČIŠČENJE za nedeljo, 19. 3. 2023: Ivan Avberšek.


BRALKI BERIL v nedeljo, 19. 3. 2023: Zdenko Lešnik in Saša Lešnik.


KRIŽEV POT ZA VSE ŽUPNIJE NA GORNJI PONIKVI - Danes, na tretjo postno nedeljo, 12. marca, vabljeni ob 15. uri h križevemu potu na prostem, tokrat v Župniji Gornja Ponikva. Pričetek bo pri župnijski cerkvi na Ponikvi, pot mimo kapelic in križev bo skupaj s premišljevanjem postaj križevega pota trajala okoli dve uri. Ob postni pobožnosti je križev pot priložnost za povezovanje in spoznavanje različnih delov našega pastoralnega področja. Lepo vabljeni!


MOŽNOST ZA SV. SPOVED je pri Sv. Martinu ob delavnikih pred sv. mašami (ne zadnjih 5 minut!) in ob nedeljah pred svetimi mašami. V nedeljo, 19. 3., bo poskrbljeno za sv. spoved tudi med nedeljskimi mašami v župnijskih cerkvah župnij v soupravi. V Plešivcu bo sv. spoved v soboto, 18. 3., od 17.30 ure dalje do sv. maše. Pravočasno pristopite k sv. spovedi pred prazniki. Sporočite, če želite obisk bolnikov za spoved in obhajilo na domu pred prazniki.


PRIPRAVA NA KRST - Starši, ki nameravate v bližnji prihodnosti krstiti otroka, vabljeni skupaj z botri na pripravo na krst, ki bo v četrtek, 16. 3., ob 17.30 uri v učilnici nad zakristijo pri Sv. Martinu.


V POSTNEM ČASU bo cerkev Sv. Martina odprta za tiho molitev ob sredah med 17. in 20. uro. Ob sobotah zvečer bo od 18. ure do večerne maše izpostavljeno Najsvetejše za tiho osebno molitev. Lepo vabljeni!


KRIŽEV POT - V postnem času vabljeni k pobožnosti križevega pota, ki bo: Velenje - sv. Martin ob petkih ob 18.30; Velenje - sv. Marija ob četrtkih ob 17.30; Velenje - bl. A. M. Slomšek ob petkih ob 17.30; Šentilj ob petkih ob 17.00; Šentjanž ob petkih ob 17.30; Gornja Ponikva ob petkih ob 17.30.


SLOVESNE VEČERNICE - V postnem času bodo ob sobotah zvečer ob 20. uri v cerkvi sv. Martina slovesne večernice kot duhovni uvod v vsakokratno postno nedeljo. Vabljeni!


SOBOTNI POSTNI VEČERI - Ob sobotah zvečer po večernicah (okoli 20.30) bodo v učilnici nad zakristijo srečanja ob utrinkih iz Svete dežele s poudarkom na Božji besedi. Vabljeni!


DUHOVNA OBNOVA pred velikonočnimi prazniki za župnijske sodelavce vseh župnij in vse župljane bo v soboto, 18. marca, ob 18. uri v cerkvi pri Sv. Martinu. Nagovoril nas bo frančiškan p. Andraž Arko, župnik v Nazarjah, ki bo po nagovoru na voljo za sveto spoved. Lepo vabljeni!


DRUŽINSKO ORATORIJSKO POPOLDNE - V soboto, 25. marca, bo od 16. do 20. ure (sklep z večerno mašo) družinsko oratorijsko popoldne, namenjeno staršem z otroki kot priprava na praznovanje velike noči. Za udeležbo se družine čim prej prijavite preko spletne strani zupnija-velenje.si (najkasneje do nedelje, 19. marca). Lepo vabljeni!


POSTNE BIBLIČNE KATEHEZE - Škof Maksimilijan bo imel postne biblične kateheze ob Matejevem evangeliju ob sredah v postu (1.,8.,15.,22. in 29. marca 2023) od 20. do 21. ure preko Zoom povezave (odprta 15 minut prej), ki je na voljo na spletni strani skofija-celje.si. Vabljeni!


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 19. marca, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o prazniku sv. Jožefa in materinskem dnevu; pripravila ga bo Andreja Dermol. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).


GORNJA PONIKVA - ŽUPNIJSKA KARITAS zbira prostovoljne prispevke za prizadete v potresu v Turčiji in Siriji. Darovi se nabirajo v posebnem nabiralniku v cerkvi.

177 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page