top of page

Oznanila od 11. do 18. septembra 2022

Oznanila_24. NEDELJA MED LETOM (11. 9. 2022)
.pdf
Download PDF • 553KB

SREČANJE MLADIH V STIČNI - V soboto, 17. septembra, bo v Stični vseslovensko srečanje mladih, tokrat pod geslom Izberi vihar (prim. Mt 14,22-33). Mladi iz vseh župnij lepo vabljeni, da se udeležite Stične. Za prevoz z avtobusom se prijavite do torka, 13. 9., preko spletne prijavnice. Cena (prevoz in organizacija) znaša 20 €. Vabljeni!


JOŽEFOVI MOŽJE - Skupina za može in fante začenja z rednimi mesečnimi srečanji, ki so vsak tretji četrtek v mesecu. Srečanje bo v četrtek, 15. septembra, ob 19.45 uri v župnišču pri Sv. Martinu. Vabljeni dosedanji in novi udeleženci.


KATOLIŠKA KARIZMATIČNA PRENOVA vabi na seminar za izlitje Svetega Duha. Srečanja bodo potekala osem zaporednih torkov ob 19.45 pri Sv. Jožefu v Ljubljani (2. srečanje je v torek, 13. septembra). Več informacij najdete na plakatu na oglasni deski pri vhodu. Vabljeni!


VINCENCIJEV KOLEDAR - Z nakupom koledarja, ki so ga pripravili Vincencijevi prostovoljci, podprete njihovo delo z brezdomci in otroki. Koledar je na voljo v cerkvi (priporočeni dar: 10 €).


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 18. septembra, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o treh velikih septembrskih svetnikih (Mati Terezija, p. Pij, bl. A. M. Slomšek); pripravila ga bo Brigita Špital. Posnetkom oddaj lahko prisluhnete tudi na spletni strani ter na YouTube in Facebook strani Župnije Velenje. Vabljeni k poslušanju.


GLEDE DOGOVARJANJA ZA PODELJEVANJE ZAKRAMENTOV (krst, poroka ...), za pogrebe in upravne ter pastoralne zadeve se iz župnij v soupravi (Ponikva, Šentilj, Šentjanž na Vinski Gori, Velenje - bl. A. M. Slomšek in Velenje - sv. Marija) obrnite na župnijski urad Župnije Velenje - sv. Martin, Šmarška cesta 2, Velenje; tel.: 03/897-56-80, e-pošta: pisarna@zupnija-velenje.si.


RAZPORED VEROUKA V VELENJU za pastoralno leto 2022/23

Veroučne urnike najdete na oglasnih deskah, na skupni spletni strani zupnija-velenje.si in na spletnih straneh sentjanz-vg.com in zupnija-stilj-velenje.rkc.si. Urniki so okvirni, možne so še kakšne spremembe glede na stanje ob vpisu!

Vpis v 1. razred verouka za vse tri velenjske župnije bo v ponedeljek, 12. septembra, med 15. in 16. uro v župnišču (Šmarška cesta 2). K vpisu starši pripeljite otroka in imejte s seboj podatke o krstu otroka (najdete v Družinski knjižici ali spominski listini, ki ste jo prejeli ob krstu vašega otroka). Če otrok ni krščen v naši župniji, prinesite s seboj krstno potrdilo iz krstne župnije. Ko otroci začnejo obiskovati osnovno šolo, jih vpišite tudi k verouku.

Vpis in srečanje za starše veroučencev od 2. do 9. razreda bo v tednu od 12. do 16. 9. popoldne (razpored najdete na spletni strani zupnija-velenje.si oz. na oglasni deski), pričetek verouka pa s ponedeljkom, 19. septembra. Ob vpisu boste seznanjeni z načinom kateheze v letošnjem letu.


VELENJE - SV. MARIJA

SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV - V torek, 13. septembra, vabljeni na srečanje članov župnijskega pastoralnega sveta in ključarjev iz Župnije Velenje - sv. Marija.

VELENJE - SV. MARTIN

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.

439 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page