top of page

Oznanila od 11. do 18. decembra 2022


Oznanila_03. ADVENTNA NEDELJA (11. 12. 2022)
.pdf
Download PDF • 507KB

DAROVI ZA KARITAS - Ob nedelji Karitas (27. 11.) ste darovali: pri Sv. Martinu 1413,78 € (v Škalah 184,25 €), pri Sv. Mariji 455,53 €, v Šaleku 137,84 €, v Šentilju 225 €, v Šentjanžu 110,11 € in na Gornji Ponikvi 98,98 €. Tretjina darovanih sredstev je namenjena župnijskim Karitas, dve tretjini pa škofijski Karitas. Bog povrni za vaše darove.


BIBLIČNA SKUPINA - V ponedeljek zvečer po maši vabljeni na srečanje biblične skupine v župnišče pri Sv. Martinu. Letos prebiramo, spoznavamo in premišljujemo Evangelij po Janezu.


SKUPINA MOŽJE SV. JOŽEFA vabi na redno mesečno srečanje, ki bo v četrtek ob 20. uri v župnišču. Dobrodošli tudi novi člani.


PRIPRAVA NA KRST - Starši, ki nameravate v bližnji prihodnosti krstiti otroka, vabljeni skupaj z botri na pripravo na krst, ki bo v četrtek, 15. 12, ob 17.30 uri v učilnici nad zakristijo pri Sv. Martinu.


ZORNICE obhajamo ob sredah (Sv. Martin) in sobotah (Sv. Marija) zjutraj ob 6.30. Lepo vabljeni; s seboj prinesite svečo in voljno srce za adventno povabilo.


PRIŽIG SVEČ in VEČERNICE - V adventu ob sobotah zvečer ob 20. uri vabljeni v župnijsko cerkev sv. Martina k prižiganju sveč na adventnem vencu in k molitvi slovesnih večernic.


MOŽNOST ZA SV. SPOVED je ob delavnikih pred sv. mašami (ne zadnjih 5 minut!) in ob nedeljah pred svetimi mašami. Pravočasno pristopite k sv. spovedi pred prazniki. Sporočite, če želite obisk bolnikov za spoved in obhajilo na domu pred prazniki.


DUHOVNA OBNOVA pred božičnimi prazniki za župnijske sodelavce vseh župnij in vse župljane bo v soboto, 17. decembra, ob 18. uri v cerkvi pri Sv. Martinu. Nagovoril nas bo br. Jurij Štravs, kapucin, ki živi in deluje v Celju pri Sv. Ceciliji. Po nagovoru bo na voljo za sv. spoved (tudi med sv. mašo). Lepo vabljeni!


DEVETDNEVNICA PRED BOŽIČEM - Od petka, 16. 12., naprej vabljeni k božični devetdnevnici, ki je bližnja priprava na Božič, praznik Jezusovega rojstva. Za veroučence v času devetdnevnice (od 19. 12. naprej) ne bo rednega verouka, ampak se namesto veroučne ure tisti dan, ko bi imeli sicer verouk (ali kak drug dan), udeležijo božične devetdnevnice. Devetdnevnica je po vseh župnijah (za Velenje pri Sv. Martinu) v sklopu večerne sv. maše (glej razpored maš!). Otroci, ki v sklopu verouka niso bili pri sv. spovedi, naj pridejo k spovedi pol ure pred sv. mašo, ko bo možnost za sv. spoved. K devetdnevnici vabljeni tudi ostale dni.


LUČ MIRU IZ BETLEHEMA bodo velenjski skavti prinesli v nedeljo, 18. 12., k vsem svetim mašam. Plamen bo letos svetil v podporo slovenskim družinam, ki so v stiski, in misijonu v Liberiji (kjer deluje nekdanja skavtinja Sabina Kern). Hvala vam za vsak dar.


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 18. 12., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o četrti adventni nedelji in božični devetdnevnici; pripravila ga bo Andreja Osterc. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).


VELENJE - SV. MARIJA - Darove za obnovljeni oporni zid lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija Velenje - sv. Marija, SI56 0240 0026 2072 722 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


VELENJE - SV. MARTIN - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.

518 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page