top of page
Writer's pictureŽupnija Velenje

Oznanila od 1. do 8. oktobra 2023 (Šentilj)


BRALKI BOŽJE BESEDE v nedeljo, 8. 10.: Tatjana Dolinšek in Janja Rotovnik Turinek.


PRVI ČETRTEK, PETEK IN SOBOTA - Izpostavitev Najsvetejšega z litanijami in blagoslovom bo povsod, kakor je v navadi. Prav tako bo na prvi petek obisk bolnikov na domu za spoved in obhajilo. Če bi še kje želeli obisk bolnika na domu, sporočite.


ZAČETEK SKAVTSKEGA LETA - Leto je naokoli, šola je že v polnem teku, skavti pa začenjamo novo skavtsko leto! Vse, ki si želite novih podvigov, spoznati veščine, ki nam koristijo v vsakdanjem življenju ter življenje v naravi, spoznati nove prijatelje in preživljati svoj čas aktivno, vabimo na prvo skavtsko srečanje. Družili se bomo ves dan, od 9. do 18. ure na travniku pod Vilo Herberstein, kjer bomo postavili pravi skavtski tabor. Glavno dogajanje bo ob 15. uri z zaključkom v cerkvi v Šaleku, kjer bomo ob 18. uri imeli uvodno sveto mašo s skavtskim sodelovanjem. Vabljeni vsi mladi, stari med 8 ter 19 let, seveda pa zraven pripeljite tudi brate in sestre, starše, prijatelje in ostale. Bodite pripravljeni!


KATEHUMENAT - Odrasli, ki bi želeli prejeti zakrament krsta, obhajila in birme (npr. kandidati za botrstvo), vabljeni, da se prijavite za pripravo na prejem zakramentov uvajanja v krščanstvo. Župljani vabljeni, da v duhu svojega misijonskega poklica, ki smo ga vsi prejeli pri svetem krstu, spodbudite v svojem okolju koga, ki bi želel prejeti zakramente in poglobiti življenje v veri.


TEČAJ ALFA - Želiš izkusiti Alfo? Pridruži se sklopu Alfa srečanj, kjer se bomo v malih skupinah pogovarjali in v preprostem, odprtem in prijateljskem okolju odkrivali osnove krščanske vere. Na Alfa srečanjih se zbiramo v skupinah okoli 10 ljudi, kjer si ogledamo film o različnih vprašanjih vere. Temu sledi priložnost, da odprto delimo svoje misli in prisluhnemo drug drugemu. Z drugimi lahko delite, kar želite. Na srečanjih je dobrodošel vsak, ne glede na svoja prepričanja. Gre za mednarodno razširjen program, ki se razvija že skoraj 50 let in se ga je doslej udeležijo že skoraj 30 milijonov ljudi. Vabljeni, da temu gibanju pridružite tudi vi in z novo svežino odkrijete smisel, življenje in vero. Srečanja bodo trajala 11 tednov. Alfa srečanja se pojavljajo v raznih koncih naše domovine. V naši okolici se tečaj Alfa začenja v sredo, 4. 10., v Mozirju (srečanja od 19. do 20.30 ure). Zaželena je predhodna prijava preko spleta ali preko QR kode. Vabljeni na prvo srečanje in ostanite, če vam bo všeč.


BIBLIČNA SKUPINA - Srečanja bodo vsak drugi in četrti ponedeljek v mesecu pri Sv. Martinu. Prvo srečanje bo v ponedeljek, 9. 10., po večerni maši (19.45). Vabljeni tudi novi člani.


TEČAJ OSKRBE BOLNIKA NA DOMU - Škofijska Karitas Celje vabi na tečaj oskrbe bolnika (starostnika) v domačem okolju. Srečanja bodo potekala ob torkih v oktobru ob 18. uri v Škofijskem domu Vrbje (Vrbje 82, Žalec). Tečaj je brezplačen in namenjen širšemu krogu ljudi.


VINCENCIJEV KOLEDAR - Z nakupom koledarja (na voljo v cerkvi; priporočeni dar 10 €), ki podprete delo Vincencijevih prostovoljcev z brezdomci in otroki. Sredstva bodo namenjena delno za odpravo posledic neurij, delno pa za dokončanje hiše za mlade.

76 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page