top of page

Oratorij na Gornji Ponikvi


Foto: Katja Dvanajščak


Danes, na prvi šolski dan, obujamo spomine na letošnji oratorij Župnije Gornja Ponikva, ki je potekal pred mesecem dni, od 31. julija do 4. avgusta. Ponosni in veseli smo, da je skupina enajstih animatorjev in treh pripravnikov pripravila še en nepozaben počitniški teden našim otrokom. Ob tej priložnosti bi radi izpostavili, da so nam pri organizaciji pomagali mnogi posamezniki, društva in podjetja, ki bi se jim radi ob tej priložnosti zahvalili, in sicer:

KS Ponikva pri Žalcu, kot radodarnemu donatorju, in MoPZ Ponikva, ki sta nam skupaj s KS prijazno posodila prostore v Zadružnem domu, da smo imeli zavetje pred dežjem,

Mlekarni Celeia za radodarno donacijo okusnih jogurtov slovenskega mleka, Kmetiji Flis, ki nam je priskrbela slastne lokalne mlečne izdelke, – samopostrežni trgovini Hmezad, kmetijska zadruga Gotovlje, z. o. o. za skrb, da smo lahko vsako jutro užili svež kruh, Kovinarstvu Rožič, ki so animatorjem in pripravnikom priskrbeli sončne oratorijske majice, – našim gasilcem PGD Ponikve pri Žalcu za res nepozabno vodno (blatno) drčo. Posebno zahvalo namenjamo tudi vsem kuharjem in kuharicam, ki ste nam pripravili "za prste polizat" kosila ter malice, da naši otroci in animatorji niso ostali praznih ust – se priporočamo še za naslednja leta! Ogromno je posameznikov, ki smo jih hvaležni, da ponkovški oratorij vsako leto poteka točno tako, kot mora – vas imamo v mislih, ogromen hvala! Izjemne zasluge gredo tudi našim animatorjem in pripravnikom, ki so se med vsemi drugimi obveznostmi zavzeli za vestno pripravo ter izvedbo počitniškega tedna za šolarje. Vsi skupaj pomagate, da lahko našim otrokom in staršem že vrsto let zagotavljamo brezskrben oratorijski teden ter hkrati krepimo vezi, ne le med posameznimi društvi in podjetji, temveč tudi med sokrajani.


Starši, veseli smo, da ste nam zaupali svoje otroke, ki jih že zdaj prisrčno vabimo na oratorij v prihajajočem poletnem počitniškem času.

In še našim dragim otrokom: kot pravi letošnji junak Hobit: "Stopi na pot!", dodajamo mi: "Zavihaj rokave in odlično opravi z obveznostmi v novem šolskem letu, predvsem pa uživaj v vsem, kar počneš!".


Klara z ekipo oratorija Župnije Gornja Ponikva
100 views0 comments

Comments


bottom of page