top of page

Nedelja Jezusovega krsta

Tisti čas je Janez oznanjal: »Za menoj pride močnejši od mene in jaz nisem vreden, da bi se sklônil pred njim in mu odvezal jermen njegovih sandal. Jaz sem vas krstil z vodo, on pa vas bo krstil s Svetim Duhom.« Tiste dni je prišel Jezus iz Nazareta v Galileji in Janez ga je krstil v Jordanu. Brž ko je stopil iz vode, je zagledal nebesa odprta in Duha, ki se je spuščal nadenj kakor golob. In zaslišal se je glas iz nebes: »Ti si moj ljubljeni Sin, nad teboj imam veselje.«

Mr 1,7-11

Že spet sem se zalotila v sanjarjenju, kako ob polnih policah duhovnih knjig komaj čakam, da kdo izda kakšno dobro pričevanje! Očitno imamo ljudje radi pričevanja - in iz sadov pričevanj je očitno, da so z razlogom tako priljubljena metoda evangelizacije.

Evangelizirati, razložijo jezikovni priročniki, je oznanjati novico o odrešenju v Kristusu. To odrešujočo novico so napovedovali, o njej pričevali, jo oznanjali preroki, angeli, pastirji, modri... in čaka in nosi jo hrepenenje v mojem in tvojem srcu.

V Božji besedi praznika Jezusovega krsta se Izaijain Janez dopolnjujeta v povabilo: Pridite, poslušajte Bozje pričevanje. Danes je Oče tisti, ki pričuje. Danes Oče evangelizira!

(povzeto: Magnifikat januar 2024)
 

 

42 views0 comments

Comments


bottom of page