top of page

Ministranti in ministrantke velenjskih župnij

V soboto, 28.1.2023 se je 40 ministrantk in ministrantov velenjskih župnij z avtobusom odpravilo na pot. Cilj poti je bil ogled jaslic po župnijah v Celju, obisk "na začetku poti še skritega gosta" in seveda medsebojno spoznavanje in druženje.

Pot nas je najprej zanesla v stolnico - sv. Danijela. Po ogledu jaslic in cerkve smo skupaj odkrivali, kdo bi bil "skrti gost" h kateremu gremo na obisk. Ugibanj je bilo veliko a žal neuspešno, zato je bila potrebna pomoč in sicer s vprašanjem: "Za koga pri vsaki maši še posebej molimo?" To vprašanje pa je pomagalo razvozlati, kdo je "skrti gost" h kateremu smo namenjeni. Seveda, to je naš celjski škof g. Maksimiljan Matjaž. Z otroško radovednostjo, kje škof stanuje, kako izgleda in kaj se bo sploh tam dogajalo smo prispeli do škofije, kjer nas je prijazno sprejel g. škof Maksimiljan. Videli smo prostore škofije, ustavili smo se v kapeli, kjer smo zapeli in prejeli škofov blagoslov, nazadnje pa je vsakdo prejel še podobico z njegovim podpisem in križec za okoli vratu. Odhajali smo s prijetnimi občutki predvsem pa veseli, da smo spoznali škofa za katerega pri vsaki sveti maši molimo - zdaj bo to še lažje, saj imamo za seboj srečanje v "živo" z gospodom škofom.

Nato smo se napotili v Marijino cerkev, se vzpeli po stopnicah h kapucinom in zopet videli jaslice narejene na poseben način.

Začeli so se oglašati želodčki naših ministrantov in ministrantk zato smo se napotili na kosilo, ki je bilo slastno. Po kosilu nas je pot vodila še k ogledu jaslic v cerkev Sv. Duha, nato pa smo se še oglasili v Salezijanskem mladinskem centru, kjer so nas lepo in prijazno sprejeli. Poleg ogleda jaslic je bil čaš še za družabne igre.

Počasi se je naš čas iztekel poslovili smo se in odpravili proti domu.

Lepo nam je bilo, veliko smo videli, doživeli in se tako polni vtisov vrnili domov.


Bog naj blagoslovi to srečanje ministrantov in ministrantk...








40 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page