top of page

Martinova nedeljaV megleno jesensko jutro smo se prebudili na današnjo Martinovo nedeljo. Počasi a vztrajno so sončni žarki prodirali skozi meglo in naredil se je lep sončen dan, ki je tudi nazven napovedoval prijazno in duhovno bogato Martinovo nedeljo.


V naši župnijski cerkvi sv. Martina se je slišalo trjančenje , posebna pesem zvonov, ki

je vabila vernike in dobre ljudi k slovesnosti Martinove nedelje. Od vsepovsod so

prihajali verni, najprej tisti, ki so sodelovali pri bogoslužju: pevci, ministrantje, bralci;

pridružili so se tisti, ki so poskrbeli, da bodo stvari tudi za agape tekle lepo in tekoče.

Seveda ne smemo pozabiti pa še tistih, ki so poskrbeli za srečelov.

Prihajali so verni, so povzpeli na Šmarški hrib, v cerkev, da bi skupaj obhajali sveto mašo v zahvalo za vse, kar kot župnijska skupnost prejemamo drug od drugega in od Njega, ki nas spremlja na naših poteh.


Zvonovi so zapeli in naznanili, da se je pri svetem Martinu pričela sveta maša. Mogočno je zazvenela pesem naših pevcev, zapeta iz globine srca. Povabljeni br. Andraž Arko, ki je vodil bogoslužje skupaj z domačimi duhovniki in diakonom, nas je povabil in spodbujal k pričevanju za Kristusa vsak dan posebej.


Ob zaključku sv. maše so naši pevci jubilantje prejeli priznanja za vztrajno »okroglo« petje pri zboru.


Po zaključni sv. maši smo se družili pred cerkvijo in se ob pogovorih mogli posladkati z dobrotami, ki so jih pripravile naše gospodinje in se tudi okrepili s kavico, čajem in vinom.

Niso pa manjkali tudi naši zvesti muzikantje iz Ansambla bratov Avbreht.


Okrepljeni duhovno in telesno smo odhajali na svoje domove v zavedanju, da nas na naših poteh spremlja sv. Martin in nas spodbuja k dobroti, spodbuja, da bi tudi mi znali »deliti svoj plašč« tam, kjer je to potrebno.414 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page